Hvad forårsager brystforstørrelse med skjoldbruskkirurgier?

Hvad forårsager brystforstørrelse med skjoldbruskkirurgier?

En ubalance i skjoldbruskkirtlen kan påvirke kroppens evne til at kontrollere sin produktion af flere hormoner, der påvirker vægt, humør og seksuelle egenskaber. Overdreven thyreoideaktivitet kan forårsage brystforstørrelse hos mænd. Medicin kan korrigere de hormonelle ubalancer, men at tage disse lægemidler ved forkerte doser kan enten fortsætte med denne brystforstørrelse eller endda skabe betingelserne for at udvikle sig.

Skjoldbruskkroblemer

Skjoldbruskkirtlen regulerer faktorer som vægt, kropstemperatur og metabolisk hastighed. Når skjoldbruskkirtlen bliver hyperaktiv, kan det medføre symptomer som skælv, hjertebanken, vægttab, irritabilitet og en konstant følelse af ubehagelig varme, ifølge Endocrineweb. Armour Thyroid hjemmeside's side om hypothyroidism beskriver denne tilstand som forårsager depression, smerte, nedsat sex drev, vægtøgning og en konstant følelse af kulde.

Medicin

Medikamenter eksisterer for at korrigere skjoldbruskkirtlen hormon ubalancer. Rustningskjoldbruskkirtlen koncentrerer for eksempel naturligt skjoldbruskkirtlenhormon, der er taget fra svin til tabletform, for at øge skjoldbruskkirtleniveauet hos patienter, der lider af hypothyroid. For hypertyreoidproblemer, viser Endrocrineweb proplythiouracil og methimazol som to lægemidler, der reducerer thyreoideaaktivitet.

Brystforstørrelse

Skjoldbruskkirtel eller andre hormonforstyrrelser kan forårsage gynækomasti eller mandlig brystforstørrelse, ifølge en artikel af Dr. Edward M DeSimone II fra Creighton University. I tilfælde af hyperthyroidisme falder testosteronniveauerne, forstyrrer balancen mellem testosteron og østrogen, et hormon relateret til kvindelige funktioner som bryster.

Mens undersøgelser ikke viser en direkte sammenhæng mellem gynecomasti og thyroidmedicin, påpeger Armor Thyroid-hjemmesiden, at en forkert dosering af skjoldbruskkirtelmedicin enten kan undlade at behandle skjoldbruskkirtelproblemet eller overkorrekte for det, hvilket resulterer i symptomer, der efterligner enten hyperthyroidisme eller hypothyroidisme. Det følger heraf, at en hyperthyroid tilstand, der skyldes (eller uløst af) en forkert dosis, kan føre til gynækomasti.

Løsning

Fjernelse af den underliggende årsag til gynækomasti kan forårsage tilstanden at vende sig om. I tilfælde af en ukorrekt skjoldbruskkirtelbehandling vil denne omvendelse indebære justering af doseringsniveauet af medicinen. Dr. DeSimone påpeger, at hvis en medicin forårsager tilstanden, kan apoteket måske finde et alternativ til det lægemiddel til at løse den sygdom, den oprindeligt behandlede.

Overvejelser

Dr. DeSimone udtaler, at gynækomasti ud over skjoldbruskkirtlen kan indikere andre alvorlige helbredsforhold, såsom leversvigt, nyresygdom eller en tumor. Han tilføjer dog, at det også kan forekomme som et naturligt biprodukt af aldringsprocessen, og at i en ud af fire tilfælde har gynækomasti slet ingen klar årsag.

Del:
Kommentarer