Hvad forårsager, at ørevoksstykker kommer ud af ørerne?

Hvad forårsager, at ørevoksstykker kommer ud af ørerne?

Migrerende voks

Ørevoks produceres i ørets ydre kanal. Dette område af øret er foret med kirtler, der gør cerumen eller ørevoks. Den ydre kanal er placeret mellem udgangen til øret og mellemøret.

Ørevoks, efter at den er produceret, migrerer langsomt gennem ørekanalen, og lander efterhånden ved åbningen af ​​øret. Så falder det enten ud eller kommer ud, når du vasker, normalt under en shampoo.

Nyttig voks

Den ydre ørekanal producerer ørevoks af flere årsager. En årsag er at beskytte øretrommen, hvilket er meget følsomt. Når snavs eller støv kommer i dine ører, bliver det fanget i ørevoks. Hvis det nåede din øretromme, kan det ridse eller beskadige det. Øre voks fugtiger også indersiden af ​​øret og holder det tørt og kløende. Øre voks bekæmper også bakterier. Det indeholder kimbekæmpende kemikalier, der holder øret og øre tromlen, sikkert. Ligesom snavs og støv bliver bakterier også fanget i øret voks.

Holder rent

Nogle mennesker tror at du bør fjerne ørevoks. Selv om det er rigtigt, at ørevoks kan bygge op og blokere dit øre, er det sjældent. Det kommer sædvanligvis bare ud af sig selv som beskrevet i afsnit 1. Stadig, hvis du er bekymret, kan du rense ydersiden af ​​øret med en vatpind, men må ikke stikke det meget langt ind i øret. Dette kan skubbe voks for langt ind i øret, hvor det ikke gør øret noget godt. Faktisk kan du forårsage blødning, hvis du smutter alt for langt ind i øret.

Hvis du lider af hårdt smertefuldt ørevoks, skal du sætte en dråbe babyolie i hvert øre en gang om ugen. Dette vil også tilskynde ørevoks til at migrere ud af øret.

Del:
Kommentarer