Hvad er Yoga Mudra?

Hvad er Yoga Mudra?

Mudras er håndstillinger, der ofte bruges i kombination med yoga poser og vejrtrækninger for at påvirke strømmen af ​​prana eller livsenergi gennem hele kroppen. En stigning i prana flow siges at forhindre ubalancen af ​​de fem elementer af legemet, som er luft, vand, ild, jord og ether, som henviser til rummet og essensen af ​​tomhed. Mudraerne er ment til at øge prana flow ved at stimulere forskellige dele af kroppen, der er relateret til vejrtrækning. Der er mange mudraer, men blandt de grundlæggende er Chin Mudra, Chinmaya Mudra og Adi Mudra.

Betydningen af ​​Mudras

Ifølge ayurveda, en disciplin af naturlig helbredelse stammer fra den vediske kultur i Indien, fører en mangel eller overskud af nogen af ​​de fem elementer i kroppen til sygdom. Hver af de fem fingre repræsenterer et af elementerne. Tommelfingeren repræsenterer brand. Pegefingeren repræsenterer luft. Langfingeren repræsenterer ether. Ringfingeren repræsenterer jorden, og den pinkfinger repræsenterer vand. Under en mudra bringes en bestemt finger i kontakt med tommelfingeren, og som følge heraf strømmer der gennem hele kroppen, bringes elementet i balance og hjælper med at opretholde og genoprette helbredet.

Chin Mudra

The Chin Mudra, eller Gyan Mudra, er designet til at hæve elementet af luft og reducere angst, lindre hovedpine og forbedre søvnmønstre. Til gengæld hjælper det med at bringe lykke, udvikle intellekt og forbedre hukommelsen. For at udføre det skal du sidde i vajrasana, og med hver hånd holde fingrene på tommelfingrene til fingrene på dine indeksfingre sammen let. Forlæng de tre resterende fingre i hver hånd, så de er så lige som muligt. Du behøver ikke at presse tingene på din tommelfinger og finger fast sammen; de behøver kun at røre ved. Rid dine hænder på lårene med palmerne op og fokus på at opnå rytmisk vejrtrækning i to til tre minutter.

Chinmaya Mudra

Chinmaya Mudra er beregnet til at reducere stress og blodtryk og skabe en følelse af jordforbindelse. Sæt i vajrasana, og hold håndtimerne med fingrene på fingrene i fingrene. Krøl de tre resterende fingre i hver hånd i dine palmer. Sæt dine hænder på lårene med dine palmer vendt opad og trække vejret dybt i to til tre minutter.

Adi Mudra

Adi Mudra, også kaldet Adhi Mudra, er designet til at berolige nervesystemet og bekæmpe angst. For at udføre mudraen, sidde i vajrasana og fold dine tommelfinger ind i dine palmer, så hver berører bunden af ​​sin respektive pinky finger. Fold de resterende tre fingre i hver hånd over tommelfingeren for at skabe en knytnæve. Denne gang hvile dine hænder på dine lår med dine palmer vendt ned og ånde dybt i to til tre minutter.

Del:
Kommentarer