Hvad er Vertigo?

Hvad er Vertigo?

Svimmelhed er en klinisk tilstand præget af svimmelhed. I modsætning til andre kliniske tilstande er svimmelhed ikke en sygdom. Det er kun et symptom på en balanceforstyrrelse eller andre underliggende medicinske tilstande, der kan kræve øjeblikkelig lægehjælp og behandling. Typisk kan mennesker, der har denne betingelse, enten føle at de bevæger sig, eller at alt omkring dem bevæger sig, selvom der ikke sker bevægelse. Kort sagt er svimmelhed en illusion eller hallucination af bevægelse.

Typer af svimmelhed

Vertigo er klassificeret i tre hovedtyper: spontan svimmelhed, tilbagevendende angreb af svimmelhed og positional svimmelhed. Den mest almindelige type blandt de tre er positionel vertigo. Positiv vertigo får en person til at føle en følelse af spinding eller svimmelhed, når hovedet hviler i bestemte positioner (fx liggende på den ene side). Med andre former for svimmelhed kan illusionen af ​​bevægelse og svimmelhed mærkes, når patienten bevæger sig i hovedet.

Ă…rsager til svimmelhed

Svimmelhed er primært forårsaget af en lidelse i balance eller ligevægt i en persons system. Det kan skyldes en række faktorer, hvoraf den mest almindelige er BPPV eller godartet paroxysmal positional svimmelhed. Andre almindelige årsager omfatter, men er ikke begrænset til: bakteriel eller viral infektion i det indre øre, alvorlige migræne, indånding eller indtagelse af giftige stoffer, tumorer, cerebellarblødning, Ménière's sygdom, indtagelse af stoffer eller alkohol, unormalt tryk i kroppen og andre hjerneproblemer. Svimmelhed kan også være forårsaget af bevægelsessyge eller andre problemer med øret, såsom calciumforekomster, labyrintitis, herpes zoster og betændte vestibulære nerver. Cirkulationsproblemer, såvel som neurologiske lidelser, herunder kraniebrud og multipel sklerose, kan også føre til svimmelhed.

Svimmelhed symptomer

Varigheden af ​​svimmelhedssymptomer kan variere, ligesom sværhedsgraden kan være. Nogle symptomer kan vare kun et par minutter, mens andre strækker sig i flere dage. Andre symptomer kan være meget milde, mens andre forårsager ekstrem ulejlighed for den person, der oplever dem.

Identifikation af svimmelhed

Svimmelhed er ofte identificeret ved staver af svimmelhed, øreringe, kvalme, opkastning, sløret tale, dobbeltsyn og rykkede øjenbevægelser. Tilstanden kan også være forbundet med ukoordinerede bevægelser, konstant hovedpine, unsteadiness og svaghed i arme eller ben. Svaghed og tab af balance kan også opleves, hvilket fører til vanskeligheder med at gå eller stå. Mest af alt er følelsen af ​​at alt omkring individet bevæger sig, eller at de bevæger sig selv, synes at være evigt.

Behandling

Behandling for svimmelhed kan variere fra person til person og afhænger ofte af symptomerne og årsagerne til tilstanden. Ved behandling af denne lidelse vurderes varigheden af ​​symptomerne også af læger. I mindre alvorlige tilfælde kan patienten få medicin, såsom anti-emetiske lægemidler og vestibulære suppressanter. Anti-emetiske lægemidler er medicin, der tjener til at kontrollere kvalme, mens vestibulære suppressanter giver lindring til nystagmus, en tilstand forårsaget af ubalance i kroppen. Andre lægemidler, der ofte anvendes, er antihistaminer, beroligende hypnotika og antikolinergika. I mere alvorlige tilfælde kan kirurgi være nødvendig.

Del:
Kommentarer