Hvad er vandbugs?

Hvad er vandbugs?

Vandbugs er en art af kakerlak, der normalt findes udendørs i kølige, fugtige områder. Disse insekter er af arten Blatta orientalis, der ofte kaldes orientalske kakerlakker eller sorte biller. Selvom de ikke koloniserer inde i hjemmet, vil de med jævne mellemrum komme ind på boliger på jagt efter mad. Identifikation af disse skadedyr kan laves uden stor besvær, da de let kan skelnes fra andre arter af kakerlak.

Identifikation

Voksne vandbugs har slanke, skinnende kroppe, der er næsten sortfarvede. De er mellem 1 og 2 inches lange. Kvinder har stive legemer med uudviklede vinge puder på thoraxen. Mænd har rudimentære vinger, der strækker sig under maven, og de sidste fire til fem abdominale segmenter udsættes. Hannerne er lysere end kvinder. Ældre vandbugs ligner voksne, men er mindre, lysere i farve og har ikke vinge strukturer. Æggetilfælde er rige brune i farve, glat og blank.

Habitat

Vandbugs er ikke invasive for boliger. De trives på organisk og forfaldende materiale, specielt under blade, mulch og andre buske. Kolonier findes også i mørke, fugtige områder. De kan bo i kældre, stenmureri, dumper, kloaksystemer, vandrør og krybningsrum. Hvis vandet er knappe, kan insekterne rejse indendørs gennem ventilationssystemer, luftkanaler eller under døre. De er dårlige klatrere, og en gang indenfor findes de ikke almindeligt på vægge, i høje skabe eller på øverste etager. Vand bugs tendens til at blive fanget i badeværelse inventar efter kravle gennem afløb, fordi de ikke er i stand til at klatre ud.

Livscyklus

Vandbugs ligger generelt færre æg end andre kakerlakarter. En kvindelig vil producere mellem et og otte æggesager pr. Sæson. Disse mørkebrune tilfælde er mindre end en halv tomme lang og deponeres på fødekilder. Det tager 60 dage for sagerne at luge, der producerer de første instars (unge insekter). De umodne bugs vil smelte syv til ti gange før de når voksenalderen. Voksenskabet er præget af udviklingen af ​​vinger hos mænd og vinger på kvinder. I modsætning til de fleste andre kakerlakarter er udviklingscyklusen af ​​vandbugs sæsonbestemt. Æggene klækker sædvanligvis fra forår til midten af ​​sommeren, og voksne befolkninger spiser i slutningen af ​​foråret. Befolkningerne begynder at falde i sommermånederne.

Risici

Fordi vandbugs er almindelige indbyggere i kloakker, er det muligt for dem at overføre sygdomsmidler til mad. De mest overførte sygdomme er gastroenteritis og reaktioner på allergener båret af bugs.

Kontrollere

Vandbugs kan styres ved at screene indgange til boliger og sikre, at alt VVS er tilstrækkeligt forseglet. At holde værftet snavs til et minimum vil reducere udendørspopulationer. Den bedste kemiske kontrol for vandbugs er baited fælder, som har et attraktivt middel i fødevarekilder snoet med det kemiske hydramethylnon. Insekter bærer kemikalien med langsom frigivelse tilbage til reden og deler det med kolonien.

Del:
Kommentarer