Hvad er typer af pass i volleyball?

Hvad er typer af pass i volleyball?

Der er tre hovedtyper i løbet af volleyball: bump, set og spike. Hvert hold er tilladt højst tre hits før de skal sende bolden tilbage over nettet. Et hold vil typisk forsøge at opfylde den forbipasserende strategi for bump-set-spike, selv om en blok er et ekstra træk i volleyball, der også bruges sammen med de andre som en defensiv mekanisme.

Bump

Bumpen er det grundlæggende pass i volleyball. Det bruges når man modtager en tjener eller reagerer på en modstanderens angreb. Spilleren skal holde sine arme væk fra kroppen i 90 graders vinkel med hænderne sammen. Knæ bør bøjes. Bolden kommer i kontakt med underarmene lige over håndleddet. Efter kontakt skal armene pege mod målet. Over-svingning af arme er en almindelig fejl, når du laver bumpen, ligesom du kontakter bolden med håndled eller hænder. Den første bump af en volley skal være rettet mod en setter, så han kan "sætte" op volleyballen for spissen.

Sæt

Et sæt er typisk et frontliniepas eller et skridt udført af spillere, der er placeret i nærheden af ​​nettet. Knæ bør bøjes og hænder forlænges 4 til 6 inches over hovedet. Fingrene skal spredes for at efterligne kuglens form; Lav en trekant med tommelfingrene og de første fingre. Bolden kommer i kontakt med fingrene lige over hårlinjen. Så forlænges armene i den retning spilleren ønsker bolden skal gå. Frys bevægelsen, når armene er helt udvidet. Dette pas skal ske med koordination for at undgå at "holde" bolden. Bolden kan ikke komme til hvile på noget tidspunkt under en volley.

Spike

Spiken er en intens bevægelse i volleyball, der involverer en spiller, der er tæt på nettet. Formålet er at sende bolden over nettet og mod gulvet, så modstanderne ikke har tid til at redde det, før det rører jorden. Spilleren skal nærme sig to forberedende trin inden et spring. Hoppet er lige op; albuen skal hæves med skulderen. Underarmen skal være op med hånden i nærheden af ​​hovedet i en åben og afslappet stilling. Kontakt med volleyballen er lavet med håndfladen. Albuen skal svinge fremad og spilleren skal anvende kraft. Gennemgang med bevægelsen er afgørende for styrke og hastighed. Det er ulovligt at slå bolden med en lukket knytnæve, og spillerne bør undgå en "shot-put" eller "tennis serve" -aktion, ifølge Volleyball World Wide.

Blok

En blok er et defensivt træk, der bruges, når det andet hold forsøger at spike bolden. Spilleren skal være lige ved siden af ​​nettet og hoppe på samme tid - eller øjeblikke efter den modsatte spiller for at blokere en spike. Hænder bruges til at udvide nettets højde, og fingrene skal være spredt om kuglens bredde. Armene er låst og når det er muligt, skal spillerne forsøge at nå lidt over nettet med deres hænder for at sende bolden tilbage på modstandernes side. At røre nettet er ulovligt og vil afslutte volleyen. Når det er blokeret, er det vigtigt, at kroppen er firkantet med nettet. spillere placeret langs nettet står ofte med deres hænder op og klar til at blokere et angreb.

Del:
Kommentarer