Hvad er Tretinoin Cream 0,025?

Hvad er Tretinoin Cream 0,025?

Tretinoin 0,025 er en af ​​flere styrker af en topisk gel eller fløde, der behandler acne vulgaris. Tretinoin kommer i en gel eller flødeform og påføres ansigt om aftenen. Brandnavnene for tretinoin er Retin-A, Atralin, Renova, Avita og Altinac. Tretinoin er kun tilgængelig på recept.

Hvad det gør

Tretinoin er en form for A-vitamin, der behandler acne og hud, der er blevet beskadiget ved udsættelse for solen. Det irriterer i grunden huden og får cellerne til at vokse og dø hurtigere, hvilket reducerer lagene af hudceller. Dette forhindrer bumser i at danne og erstatter hudcellerne i eksisterende bumser hos patienter med acne, og reducerer også rynker og brune pletter i huden, der er blevet solskadet.

SĂĄdan bruges

Rens huden, der skal behandles med sæbe og vand 30 minutter før påføring af tretinoin. Træk forsigtigt tretinoin ind i det berørte område og vask straks dine hænder. Gentag dette en gang om aftenen.

Interaktioner

Du må ikke kombinere tretinoin med andre acne cremer og medicin, da det kan forårsage overdreven hudirritation. Du bør også undgå at bruge hårde sæber og hudrensemidler som astringents og produkter som voks og andre ansigtshårfjernere. Tretinoin forårsager allerede hudirritation og reduktion af hudcellelag, så yderligere hudplejeprodukter kan forårsage skadelige virkninger på huden, især hvis den udsættes for ekstremt sollys.

Bivirkninger

Efter påføring kan du opleve betændelse. Der vil også være noget stikkende og brændende, hvor det er blevet anvendt. Hyppig tørhed, skalering og rødme vil også forekomme, hvorfor det skal anvendes om aftenen.

Nogle tretinoin brugere vil opleve øget følsomhed over for sollys og er mere modtagelige for solskoldning. For meget sollys bør undgås, hvis det er muligt.

Disse bivirkninger skal være milde og tolerable. Hvis disse bivirkninger bliver alvorlige og uudholdelige, skal du stoppe tretinoinbrug og straks underrette din læge.

Hav tĂĄlmodighed

Ubehagene ved at bruge tretinoin er midlertidige, sædvanligvis aftagende inden for to til fire uger. Ubehag og irritation vil ikke mindske, hvis du bruger mere af gelen eller fløden end foreskrevet; Faktisk kan det irritere huden mere.

Det tager typisk seks til 12 ugers brug for at se de fulde fordele ved tretinoin, så før du udelukker denne medicin som en løsning, skal du huske at være tålmodig, før du afbryder produktet. Du bør også fortsætte med at bruge produktet i hele seks til 12 uger, selvom du ser tegn på forbedring og føler, at det ikke længere er nødvendigt.

Del:
Kommentarer