Hvad er tredje generations TSH?

Hvad er tredje generations TSH?

Thyroid-stimulerende hormon (TSH) produceres af hypofysen (i hjernens bund) for at regulere mængden af ​​skjoldbruskkirtelhormoner i blod og hjælpe med at styre den hastighed, hvormed kroppen bruger energi. Tredje generation TSH henviser til laboratorietesten, der måler mængden af ​​TSH i blod selv i meget lave koncentrationer.

Betydning

Tredje generations TSH adskiller sig fra første og anden generation, idet den har en funktionel følsomhed (den laveste TSH-koncentration testen kan måle præcist) på 0,01 til 0,02, hvilket er lavere end anden generation af TSH-test.

Fungere

Læger bruger tredje generation TSH test til screening for skjoldbruskkirtlen lidelser og overvåge TSH niveauer i dem, der bruger thyroid medicin. Læger kan også bruge testen til at diagnosticere og overvåge infertilitetsproblemer hos kvinder.

Fordele

Et lavt tredje generations TSH niveau indikerer en overaktiv skjoldbruskkirtel (hyperthyroidisme), hvor en høj tredje generation TSH afspejler en underaktiv skjoldbruskkirtel (hypothyroidisme). Begge forhold udtrykker sig i symptomer som træthed / nervøsitet og vægttab / gevinst. Efter at have brugt tredje generation af TSH til at diagnosticere dem, kan læger ordinere medicin, der holder kontrollen med skjoldbruskkirtlen og fjerner symptomerne.

Forberedelse

Visse stoffer kan forstyrre TSH-test af tredje generation. Patienterne bør informere deres læge om enhver medicin, de tager før indsamling af blodprøven, når en uddannet læge trækker en blodprøve fra en vene i patientens arm.

Overvejelser

Læger kan kræve yderligere test for at opnå en endelig diagnose for en skjoldbruskkirtlen tilstand. Tredje generation af TSH-test ledsages typisk af thyroxin (T4) og triiodothyronin (T3) for at opnå et større billede af skjoldbruskkirls sundhed.

Del:
Kommentarer