Hvad er tegn og symptomer på arvæv på lunger?

Hvad er tegn og symptomer på arvæv på lunger?

Lårvæv på lungerne kan forekomme fra en række sygdomme eller skader. Dens symptomer starter ofte som en lille hoste eller åndenød, selvom de kan øges støt for at påvirke en persons daglige rutine. Arvæv kan være årsag til en mere alvorlig sygdom, og patienter, der føler symptomer, men små, bør konsultere en læge for at forhindre en potentielt livstruende sygdom i at sprede sig ukontrolleret.

Nedsat energiniveau

Ærvæv på lungerne reducerer organs evne til at udvide og trække i mere ilt. Som følge heraf, når vejrtrækning hæves på grund af forøget aktivitet eller forhøjet hjertefrekvens, vil en person opleve en nedgang i energiniveau og dæk hurtigt. Dette vil blive ledsaget af åndenød og lidt smerte, da lungerne forsøger at trække mere luft for at iltge blodet, men er ude af stand til at skyldes arvæv.

Tør hoste

Kroppen vil ofte reagere på arvæv med en tør hoste, der ikke producerer slim. En person med en lille mængde arvæv i lungerne oplever ligeledes en meget mild hoste, selvom det vil forværres, hvis arvæv fortsætter med at danne sig i lungerne og kunne føre til en potentielt dødelig tilstand, hvis den ikke behandles.

Vægttab

Tap af appetit kan ledsage arvæv i lungerne. Patienter, der oplever et hurtigt uforklarligt vægttab, kan have en mere alvorlig lungesygdom kendt som lungefibrose. Denne sygdom bærer mange af de samme symptomer som lårets lår (træthed, hoste, vægttab) men kan udvikle sig hurtigt og dræbe en patient, før sværhedsgraden af ​​hans symptomer bliver for alvorlig til at ignorere.

Hvæsen

En person med ardannelse i lungerne kan udvikle hvæsen. Dette fænomen er en rattle-lignende lyd i lungerne ved udånding eller under fysisk aktivitet. Da ærtvæv forværres, kan lyden vokse højere og forekomme med mere frekvens, da selv de enkleste aktiviteter, som at komme ud af sengen, bliver for anstrengende.

Del:
Kommentarer