Hvad er symptomerne pĂĄ mugg i lungerne?

Hvad er symptomerne pĂĄ mugg i lungerne?

Aspergillus er en form for skimmel, der er rigelig i luften, du trækker vejret ind. For de fleste er denne skimmel ufarlig, men i andre udgør aspergillus en trussel mod svampeinfektion i lungerne kendt som aspergillose.

Risici

Personer med risiko for at udvikle symptomer på skimmelsvamp i lungerne omfatter personer med astma, aids, leukæmi, lymfom, tuberkulose eller cystisk fibrose og dem, der har langvarig behandling med immunosuppressive eller kortikosteroid medicin.

Tidsramme

Symptomerne på skimmel i lungerne eller aspergillose udvikler sig pludseligt og forværres hurtigt, ofte i løbet af dage eller uger.

Typer af symptomer

Symptomer på aspergillose omfatter feber, kulderystelser, hovedpine, blodig hoste, åndenød, brystsmerter, ledsmerter og vægttab.

Komplikationer

I nogle tilfælde resulterer aspergillose i dødelige blødninger i lungerne. Uden hurtig behandling kan den form, der forårsager aspergillose, sprede sig til hjernen, nyrerne eller hjertet, hvor det normalt er dødeligt.

Behandling

Intravenøse svampemedikamenter er ofte vellykkede til at bekæmpe formen, der forårsager aspergillose. Læger administrerer også granulocytkolonistimulerende faktor-lægemidler, som øger immunsystemet og gør det muligt for din krops naturlige forsvar at arbejde mod aspergillus-støbeformen.

Del:
Kommentarer