Hvad er symptomerne på en blodprop i din ankel?

Hvad er symptomerne på en blodprop i din ankel?

En blodprop, som dannes i et blodkar, kaldes venøs trombose. Trombose forekommer ofte i arme og ben, herunder lår, kalve og ankler.

typer

Der er to hovedtyper af thrombose: overfladisk thrombophlebitis og dyb venetrombose (DVT).

Symptomer på overfladisk tromboflebit

Overfladisk thrombophlebitis forekommer i skibe lige under hudens overflade. Symptomer omfatter venøs smerte. Omgivende væv kan være smertefuldt, rødligt, varmt og ømt at røre ved. Årsager er skade på området, infektion, graviditet, brug af p-piller og sidder / ligger ned i lange perioder.

Deep vein thrombosis (DVT)

Dyb venetrombose kan være livstruende og føre til lungeemboli (PE), hvor en blodprop i en dyb vene i benet bryder fri og bevæger sig til hjertet og lungerne. Symptomer på DVT omfatter hævelse i området, smerte, kramper og ømhed.

Behandling

Behandling omfatter medicin som heparin til at bryde op blodpropper og holde nye fra at danne.

Forebyggelse

Når du rejser med bil eller fly, tage hyppige pauser for at strække benene og genoprette cirkulationen. Drikk masser af ikke-koffeinholdige drikkevarer for at blive hydreret. Hvis du er i fare for blodpropper, skal du bære kompressionstrik eller strømper, når du rejser.

Advarsler

Hvis du har symptomer, herunder uforklarlig hævelse, rødme eller ømhed til en ekstremitet, skal du straks kontakte din læge. Selvom overfladisk tromboflebitis ikke er farlig, er DVT livstruende og let behandles.

Del:
Kommentarer