Hvad er symptomerne på en blodknude i kalven?

Hvad er symptomerne på en blodknude i kalven?

Når blodpropper dannes af andre årsager end at stoppe blodgennemstrømning fra et snit eller en skade (eller hvis de ikke ender med at opløse som de skal, efter at skaden er helet), kan disse blodpropper producere smertefulde symptomer. De kan også være livstruende.

Symptomer

Tørhed, smerte, hævelse, kramper, varme, misfarvning, rødme og betændelse er nogle symptomer på at have blodpropper i kalven. Mere alvorlige symptomer omfatter infektion eller død af benmuskelvæv, lungeemboli, hjerteanfald og endog slagtilfælde. De faktiske symptomer, der opstår, afhænger af, om blodproppen er i en vene eller en arterie.

Vene klumper

Der er to typer perifer venøs lidelse (blodpropper dannet i venen). Den ene er åreknuder og den anden er dyb venetrombose (DVT). Åreknuder, de mindre farlige af de to, resulterer i, at en blodprop ødelægger ventilerne i en vene, hvilket resulterer i, at blod ikke længere strømmer i den rigtige retning. Det påvirker puljer i ben og vener i stedet for at gøre det op til hjertet for mere iltning som det skal. Dette resulterer i smerte, hævelse og et område varmt til berøring, samt blå misfarvning.

Deep vein thrombosis (DVT)

DVT-blodpropper, som er mere livstruende, opstår, når en del af en blodpropp afvikles fra kalvevenen og bevæger sig op gennem benet, mod låret, mod hjertet og derefter lungerne. Denne embolus (partial clot) strømmer gennem venen, og hvis den er lille nok, vil den ikke skabe nogen symptomer på bekymring. Men hvis det er medium i størrelse, kan det resultere i mulige vejrtrækninger og brystproblemer. Hvis det er stort nok, kan det forårsage sammenbrud, når det rammer lungen (en lungeemboli) eller endda død. Halvdelen af ​​de mennesker, der har DVT, har aldrig nogen symptomer på det. Men de, der gør det, kan generelt tildele det at bruge lange perioder, der sidder (i et fly, en bil eller en stol); liggende immobile (på grund af nylig operation, skade eller sygdom) eller fordi de var i en ulykke eller havde en skade på underkroppen.

Artery Clots

Klumper, der rejser fra kalven gennem hjerte- og karotidarterierne i kroppen op til hjerte og hjerne kan også være livstruende.

Koronar Artery Clots

Arteripropper i benets kål vil efterhånden bevæge sig opad, da de følger kroppens normale blodstrømningsretning, hvis de ikke opløses først. De har potentialet hvis det er stort nok, eller hvis den enkelte har en stor plaqueopbygning i deres hjerte i den arterie for at forårsage en fuldstændig blodgennemstrømning til hjertet. Dette ville dræbe hjertemusklen og forårsage et hjerteanfald.

Carotid Artery Clot

Hvis blodproppen fra kalven gør det gennem hjertet uden hændelse, kan det stadig være livstruende for en person, når den når halshalsen, hvor den til sidst skal passere gennem hjernen. Hvis en blokering opstår som følge af blodproppen i halspulsåren, kan det resultere i minislag eller et fuldstændigt slagtilfælde, hvis hjernen afskæres fra den nødvendige blodforsyning.

Del:
Kommentarer