Hvad er Reps & Sets?

Hvad er Reps & Sets?

Reps og sæt er udtryk, der anvendes i vægt træning øvelser. De skelner mellem antallet af elevatorer, der udføres i hurtig rækkefølge og antallet af gange serien gentages i løbet af en øvelse.

Reps

En rep eller gentagelse er den faktiske løft og sænkning af en vægt. Så hvis du krøller en håndvægt op og ned fem gange uden at stoppe, har du udført fem reps af den pågældende armøvelse.

Indstiller

Et sæt er en gruppe af reps adskilt af tidsintervaller. For eksempel betragtes en færdig runde på 10 armkrøllejere som et sæt på 10. Typisk vil yderligere sæt blive udført kort tid efter det første sæt er blevet gennemført.

Toning Muscle

Hvis vægt træner ønsker tonede muskler, bør hun gøre en højere mængde reps pr sæt. Tolv til 15 reps med en relativt let vægtbelastning er typisk en vellykket rute til toning muskel.

Byggemasse

For at opbygge kroppens masse skal færre reps udføres med tungere vægte. Antallet af sæt bør afhænge af, hvor meget vægt løfteren kan klare. Med andre ord skal hvert sæt øge vægtbeløbet lidt mere, og når løfteren ikke kan nå sit sædvanlige antal reps, har han nået sin maksimale vægt.

Vægtløse øvelser

Terminologien "Repræsentanter og sæt" kan også bruges i øvelser uden vægte, selvom det ikke er så almindeligt. Hvis du laver 20 pushups, tre gange i træk, kan du henvise til denne øvelse som tre sæt med 20 reps.

Del:
Kommentarer