Hvad er rektumets funktion?

Hvad er rektumets funktion?

Endetarm er enden af ​​fordøjelseskanalen, som begynder ved munden og omfatter spiserøret, maven og små og tyktarmen. Endetarmen er omkring 6 til 8 inches lang, og er den sidste del af tyktarmen, der fører ind i den analkanale.

Fungere

Hovedpunktet i rektum er at fungere som et midlertidigt oplagringssted for fækalt stof, før det fjernes fra kroppen gennem den analkanale. Da den mad du spiser passerer gennem fordøjelsessystemet, er den nedbrudt, og næringsstoffer absorberes i maven, små og tyktarmen. Fecal stof, som omfatter fordøjelsessafter, bakterier og fibre, fortsætter med at bevæge sig ind i den tykke del af tyktarmen - endetarmen. Endetarmen holder fæces, indtil du skubber den ud af kroppen, gennem den analkanale, ved at få en afføring.

Betydning

Endetarmen består af muskuløse vægge, der kan udvide sig til at holde fækalt stof. Med denne udvidelse af endetarmen sender nerver i området signaler til hjernen, som du har brug for at få tarmbevægelse og muskler i og omkring analkanalen, kontrollerer handlingen. Voksne og ældre børn er i stand til at kontrollere disse muskler, slapper af dem for at frigøre fæces fra endetarmen eller kontraherer dem for at undgå afføring.

Overvejelser

Endetarmen og analkanalen indeholder et stort antal vener, der, når de hæves og betændes, kaldes hæmorider. Mere end 50 procent af den amerikanske befolkning vil lide af hæmorider i en alder af 50 år. De kan være smertefulde, kløende og kan bløde. Straining for at få tarmbevægelse, diarré og forstoppelse kan alle forårsage hæmorider. Pludselig rektal blødning bør aldrig ignoreres, da det kan være en indikation af en mere alvorlig tilstand, herunder rektal cancer.

Advarsel

Rektalt kræft rammer over 40.000 mennesker, og tyktarmskræft påvirker over 100.000 i USA - for det meste dem over 50 år. Symptomer går ofte ubemærket, hvilket gør kolorektal cancer den næstledende årsag til kræftdød. Symptomer omfatter blod i afføringen (lyse rød eller mørk rød), lille, smal afføring, mavesmerter, forstoppelse eller diarré. Tal med din læge, hvis du har nogen af ​​disse symptomer, og hvis du er over 50 år, skal du sørge for, at du regelmæssigt screenes for kolorektal cancer.

Forebyggelse / Solution

Du kan hjælpe med at forhindre hæmorider og kolorektal cancer ved at spise en sund kost. Drik masser af vand - 8 glas om dagen - for at hjælpe med at flytte mad og affald gennem din krop og hjælpe med absorption af næringsstoffer. Spis frisk frugt og grønt og fuldkorn, som giver essentielle næringsstoffer til at understøtte sundheden i dit kropsvæv og også give gode kilder til fiber. Fiber fælder giftstoffer og hjælper med at flytte affaldsprodukter gennem tarmene, forhindre forstoppelse samt diarré. Hvis du er over 50 år eller har en familiehistorie af kræft, har du regelmæssig screening for rektal og tyktarmskræft.

Del:
Kommentarer