Hvad er prognosen for nogen med meningioma?

Hvad er prognosen for nogen med meningioma?

Meningiomer er normalt godartede (ikke-cancerøse) hjernetumorer. Personer mellem 40 og 60 år diagnosticeres med godartede hjernetumorer hyppigst, men meningiomer kan udvikle sig hos mennesker i alle aldre, herunder børn. Mayo Clinic hævder, at en meningiom er mere tilbøjelig til at forekomme hos en kvinde end hos en mand. Virkningen af ​​disse hjernetumorer har på en person, varierer meget. En person kan ikke udvise symptomer, mens en anden person kan lide alvorlige symptomer.

Symptomer

Symptomer på meningiomer varierer afhængigt af hvor hjernetumoren er placeret. For eksempel kan lidelsen opleve ændringer i synet, hvis meningioma er placeret på eller nær den optiske nerve. Hun kan bemærke, at hendes hovedpine adskiller sig fra det, hun anser for at være normal, bliver mere alvorlig over tid, sker oftere og holder længere end normalt. Hun kan også lide af noget høretab. Hun kan opleve hukommelsestab, problemer med at koncentrere sig eller undergå ændringer i hendes personlighed. Svagheder i lemmer og anfald er også rapporteret symptomer på hjernetumorer. Prognosen for overlevende meningiomer er gunstig.

Risikofaktorer

Personer, der har modtaget strålingsbehandlinger i hovedet, har en højere risiko for at udvikle meningiomer end personer, der aldrig har modtaget lignende behandlinger. En tidligere diagnose af brystkræft øger risikoen for at udvikle et meningiom. Personer diagnosticeret med arvelige nervesystemforstyrrelser og neurofibromatose type 2 lidelser har en højere risiko for at udvikle meningiomer. Personer med kræfthistorie kan have en dårlig prognose på grund af den øgede risiko for tilbagegang i hjernetumor efter behandling.

Diagnose

Når en læge har gennemgået en grundig medicinsk historie og udført en fuldstændig fysisk undersøgelse, kan han bestille en af ​​flere diagnostiske tests. Individernes sygehistorie og risikovurderingsresultater bestemmer hvilke diagnostiske tests han modtager. Computerized tomography (CT) scanning, magnetisk resonans imaging (MRI) og røntgenstråler er alle fælles foranstaltninger til diagnosticering af hjernetumorer. Biopsier bestemmer, om hjernetumoren er godartet eller ondartet. Hvis tumoren er ondartet, har den enkelte kræft, og prognosen bliver meget dårlig. Prognosen for et godartet meningiom er gunstigt.

Behandling

Behandlingsmetoder varierer afhængigt af størrelsen og placeringen af ​​meningioma. Hjernetumorer kræver ikke altid øjeblikkelig behandling. Overvågning af den godartede hjerne tumor vil afgøre, om den viser tegn på vækst, eller hvis den enkelte begynder at opleve svækkende symptomer på grund af hjernetumoren. Prognosen er meget lovende for personer, der har meningiomer, der ikke kræver øjeblikkelig behandling. Kirurgisk fjernelse af meningiomer er ofte vellykket. Ifølge Mayo Clinic er strålebehandling eller stråleterapi vellykket i behandling af meningiomer, når kirurgi ikke er en levedygtig mulighed (dvs. når tumorens placering resulterer i en dårlig prognose).

typer

Der er tre typer eller karakterer af meningiomer. Nitti procent af meningiomer klassificeres som klasse I, hvilket betyder at de er godartede og vokser langsomt. Kun syv procent af hjerne tumorer i klasse I vender tilbage inden for 10 år efter fjernelse. Prognosen for personer med klasse I meningiomer er meget gunstig. Fem til syv procent af meningiomer er en klasse II tumor. Disse hjernetumorer vokser lidt hurtigere og kan gentage sig inden for fem år efter fjernelsen. Mens prognosen for klasse II meningiomer ikke er så gunstig som klasse I-tumorer, er det retfærdigt. 3 til 5 procent af svulster er klasse III. Disse hjernetumorer vokser hurtigt og gentages ofte inden for to år efter fjernelsen. Personer med grad III-tumorer har en dårlig prognose på grund af de høje hastigheder af tumorgenkendelse.

Prognose

Størrelsen og placeringen af ​​meningioma sammen med individets overordnede helbredsfaktor i hendes prognose. For eksempel, hvis hjerne tumoren er placeret på optisk nerve, kan hun opleve permanent tab af vision. Hvis hun har en anden svækkende helbredstilstand, kan risikoen for kirurgi langt overstige fordelene. Samlet set er prognosen for personer med meningiomer meget god. Otteogtreds procent af disse godartede hjernetumorer fjernes med succes med kirurgi. Femoghalvfems procent af disse individer oplever ikke en tilbagevenden af ​​hjernetumoren.

Del:
Kommentarer