Hvad er pH i mavesyre?

Hvad er pH i mavesyre?

Mavesyre, også kendt som mavesyre, er det primære fordøjelsesmiddel i kroppen. Dr. Ronen Arai, der skriver til YourTotalHealth, siger, at mavesyre er designet "for at hjælpe med at nedbryde mad og hjælpe fordøjelsen." Mavesyre er derfor mest effektiv i fordøjelsen, når den har et lavt pH-niveau, hvilket gør det meget surt. Forkert pH og unormale niveauer af mavesyre kan føre til medicinske komplikationer, herunder syre reflux, sår og gastritis (mavebetændelse).

Fakta

Den amerikanske arvskatalog definerer pH som "et mål for surhedsgrad eller alkalitet af en opløsning, numerisk lig med 7 for neutrale opløsninger, stigende med stigende alkalitet og faldende med stigende surhed. Den pH-skala, der almindeligvis anvendes, varierer fra 0 til 14. "Enkelt sagt er opløsninger med lav pH meget surt. Det normale pH-interval for mavesyre er mellem 1,5 og 3,5, hvilket gør det meget surt. Denne surhed skaber et ideelt miljø for pepsin, det vigtigste fordøjelsesenzym, at nedbryde mad.

Funktioner

Sygeplejerske Marcelle Pick, pĂĄ hjemmesiden womentowomen, siger, at maven har fem lag, herunder slimhinde, submucosa og lag af muskel. Det inderste lag, slimhinden, fremstiller mavesyre og pepsin. Syren bestĂĄr hovedsageligt af saltsyre (HCI). Normalt mavesyrevolumen varierer fra 20 til 100 ml, eller ca. 1 spsk til lige under en halv kop.

Betydning

PH i mavesyre er vigtig for at opretholde en sund fordøjelse. En pH, der er for lav, kan føre til ulcerative tilstande, mens en unormalt høj pH forhindrer korrekt nedbrydning af fødevarerne. En undersøgelse ved University of Michigan Medical School bekræftede også, at reduceret mave surhedsgrad kan gøre maven mere modtagelig for bakterielle infektioner, der kan forårsage sår og gastritis.

Overvejelser

Mavesyre pH-niveauer kan påvirkes af infektion, stress og andre fysiologiske fænomener. Høj surhedsgrad (lav pH) kan føre til forstyrret mave og følelser af fordøjelsesbesvær, men i modsætning til populære trospecifikke madvalg har det lidt at gøre med mavesyre pH. Gloria Tsang, en registreret diætist for HealthCastle, påpeger, at drikkemælk til at berolige en sur mave kan hjælpe midlertidigt, men kan resultere i overproduktion af syre senere.

Advarsel

Den bedste måde at opretholde et korrekt mavesyre pH-niveau er gennem adfærdsmæssige foranstaltninger. Gloria Tsang, RD, siger, "Kun to adfærdsmæssige ændringer kan reducere symptomerne på syreundermidring mindre og hæve dit hoved mens du sover." Marcelle Pick, NP, tilføjer, at reduceret stress og opretholder god kropsholdning kan også medvirke til at bevare den korrekte mavesyre pH-balance.

Del:
Kommentarer