Hvad er normalt blodtryk for kvinder over 50 ĂĄr?

Hvad er normalt blodtryk for kvinder over 50 ĂĄr?

Når vi bliver ældre, har vores blodtryk tendens til at stige en smule for at klare den øgede efterspørgsel efter næringsstoffer og ilt. Disabled-world forklarer, at blodtrykket refererer til mængden af ​​blodtryk, der cirkulerer, da det bevæger sig gennem arterier, vener, kapillærer og arterioler.

Definition

Blodtryk er et udtryk, der anvendes i forbindelse med arterielt tryk. Arterialt tryk henviser til trykket i de større arterier, der tager blod væk fra hjertet.

Hvordan det virker

Ifølge Mayo Clinic måler det første (øverste) tal, som er systolisk tryk, trykket i dine arterier, når dit hjerte slår. Det andet (lavere) tal er dit diastoliske tryk; det måler trykket i dine arterier mellem hjerteslag.

Ideelle tal

En kvinde over 50 år skal optimalt have et systolisk tryk på mindst 116; gennemsnitligt 129, og højst 142. Hendes diastoliske tryk skal være mindst 81; 85, gennemsnit og 89, højst ifølge Disabledworld.

beregning

Standarden i mange år til beregning af, hvad blodtryk ideelt set skulle være på en given alder, har været 100 plus din alder for mænd (systolisk tryk) og 100 plus din alder og minus 10 for kvinder. Nogle læger er ikke enige med denne metode til beregning af optimalt blodtryk.

Forhøjet blodtryk

Efter 50-årsalderen forklarer Mayo Clinic, at den systoliske læsning er den vigtigste. Når dit diastoliske tryk er normalt, men dit systoliske tryk er højt, indikerer dette forekomsten af ​​isoleret systolisk hypertension, som er den mest almindelige form for højt blodtryk hos mennesker over 50 år.

Del:
Kommentarer