Hvad er muskelstyrke og udholdenhed?

Hvad er muskelstyrke og udholdenhed?

Muskelstyrke og muskuløs udholdenhed er ikke det samme, selvom de ofte nævnes sammen. Styrken refererer til maksimal effekt og kræver ikke ilt, mens udholdenhed er styrke over en længere periode og kræver ilt.

Identifikation

Muskelstyrke er musklernes evne til at løfte vægt. Muskulær udholdenhed er evnen til at opretholde anstrengelse i en bestemt periode.

Forskel

Muskulær udholdenhed er en aerob mekanisme, hvilket betyder at det kræver ilt. Muskelstyrke er en anaerob mekanisme, hvilket betyder at det ikke kræver ilt som en energikilde.

Fordele

Forbedring af både muskelstyrke og udholdenhed vil føre til øget knoglemasse, reduceret kropsfedt og blodtryk og forbedrede lipider og blodglukoseniveau.

Ekspertindsigt

Forbedring af muskelstyrken kræver at løfte tungere belastninger til lavere gentagelser. Forbedring af muskulær udholdenhed indebærer lettere vægte for et højere antal gentagelser.

Vurdering

Muskelstyrken bestemmes af den maksimale belastning, der kan løftes i en gentagelse. Muskulær udholdenhed måles ved det maksimale antal gentagelser af en muskelkontraktion.

Del:
Kommentarer