Hvad er Monolaurin?

Hvad er Monolaurin?

Monolaurin, også kendt som glycerolmonolaurat, har brede antimikrobielle egenskaber. Fandt naturligt i modermælk og en håndfuld planter, har monolaurin ingen kendte alvorlige bivirkninger. Monolaurins fortalere tager det som et naturligt alternativ til antibiotika og antivirale lægemidler til behandling af sygdomme, der spænder fra influenza og Lyme-sygdommen til herpes.

Monolaurin anvendelser

Monolaurin fremgår af US Food and Drug Administration's liste over stoffer, der generelt anerkendes som sikker GRAS - til anvendelse som fødevaretilsætningsstof. Identificeret på etiketter som glycerolmonolaurat, monolaurin virker som et emulgeringsmiddel i is og kosmetik. Fødevare- og lægemiddeladministrationen har ikke vurderet monolaurins sikkerhed og effektivitet til medicinsk brug. Nogle patienter tager monolaurin som behandling for autisme, kronisk træthed, influenza og sinusinfektioner, hepatitis C, herpes, HIV / AIDS, Lyme-sygdom, tånsygsvamp og ulcerøs colitis, men disse anvendelser er ikke godkendt af FDA.

Bevis for effektivitet

Kliniske undersøgelser har vist, at monolaurin forhindrer hud- og vaginale infektioner og også bremser væksten i en række bakterier, svampe, forme og vira. I laboratoriet har monolaurin svækket HIV-1, men monolaurins effektivitet til forebyggelse af transmissionen af ​​immundefektfremkaldende vira er kun blevet påvist i rhesusmakakker. En undersøgelse i et 2007-nummer af "Journal of Drugs in Dermatology" rapporterer, at monolaurin viser signifikant virkning mod flere bakteriestammer, som er resistente overfor antibiotika. Monolaurin er også effektiv mod staph-infektioner, ifølge en undersøgelse i juni 2013-udgaven af ​​"Journal of Medicinal Food."

Kilder til Monolaurin

Monolaurin findes i human modermælk som en bestanddel af laurinsyre. Kommercielt tilgængelige monolaurinprodukter indeholder monolarinsyre afledt af bitter melon, kokosnødder eller savpalme.

Tager monolaurin

Forskellige produkter vil have forskellige doseringsanvisninger, så læs altid etiketten omhyggeligt, inden du begynder at bruge nogen form for monolaurin. Tal med din læge, hvis du er gravid eller tager anden medicin. Mens monolaurin ikke har nogen kendt alvorlig bivirkning eller interaktioner, kan din læge have bekymringer, og informationen om din brug af naturlige lægemidler vil være nødvendig, hvis du begynder at opleve sundhedsproblemer på grund af nogen årsag. Influenzalignende symptomer såsom feber og kropssmerter kan opstå, hvis du tager for meget monolaurin. Sænkning af din dosis bør løse disse problemer, men kontakt din læge, hvis symptomerne er svære eller vedvarer i mere end en uge.

Kommercielle produkter

De fleste sundhedsforretninger lager monolaurin produkter. Læs ingredienslisten på et produkt, inden du køber det for at sikre, at det ikke indeholder aktive stoffer eller tilsætningsstoffer, som du er allergisk over for, eller som vil interagere med dine andre lægemidler. Med-Chem Laboratories, producenten af ​​mærket monolaurinprodukt Lauricidin, hævder at dets produkt er originalen og har været genstand for kliniske tests siden 1966.

Del:
Kommentarer