Hvad er meningen med opblødning?

Hvad er meningen med opblødning?

Bloddannelse, et fælles fordøjelsessproblem, kan påvirke nogen. Der er mange årsager til oppustethed, men de fleste mennesker bemærker dette problem efter at have spist eller drukket visse fødevarer. Menstruerende kvinder klager ofte over oppustethed. Men uanset årsagen er der teknikker til at kontrollere den ubehagelige følelse af oppustethed.

Identifikation

Medline Plus Medical Encyclopedia beskriver abdominal oppustethed som en følelse af tæthed eller fylde omkring maven. Bloating påvirker alle forskelligt. En person kan simpelthen opleve abdominal tæthed, en anden kan have en svagt svær mave. Årsager til oppustethed omfatter forstoppelse, laktoseintolerance, tarmgas, irritabel tarmsyndrom og overspisning.

Problem fødevarer

Fødevarer og drikkevarer er almindelige syndere af abdominal oppustethed. Gassy mad som blomkål, salat og bønner er ofte vanskelige at fordøje. Langsom fordøjelse beder sjældne tarmbevægelser og opbygning af tarmgas, som får mave til at opblussen. Derudover kan forbrugende kulsyreholdige drikkevarer såsom sodavand og drikkevarer indeholdende kunstige sødemidler (som er vanskelige at fordøje) også resultere i oppustethed eller bukdomæthed.

Forstoppelse

Forstoppelse henviser til sjældne tarmbevægelser, og forskellige situationer bidrager til denne tilstand, herunder mangel på motion, dehydrering og for lidt fiber i kosten. Kontrol af oppustethed opfordrer ofte til at regulere fordøjelseskanalen og slippe af med forstoppelse. Brug af fibertilskud og øget væskeindtagelse (otte glas vand om dagen) lindrer naturligt forstoppelse, som igen kan lindre abdominal opblødning.

Salt

En høj natrium diæt spiller også en rolle i oppustethed. For meget salt beder væskeretention. Væske har tendens til at slå sig ned i underlivet og nedre halvdel af kroppen. Dette resulterer i maveopblussen samt hævelse i lår og ben. Faldende natrium (ikke mere end 2.400 mg om dagen) og spise frisk frugt og grøntsager kan reducere vandretention og kontrol oppustethed

Kronisk blødning

Søg lægehjælp, hvis du ikke er i stand til at kontrollere oppustethed, især i underlivet. Kronisk abdominal oppustethed, der ikke reagerer på hjemmebehandling, kan signalere en alvorlig medicinsk tilstand som tumorer eller kræft i æggestokkene, siger Medline Plus.

Del:
Kommentarer