Hvad er Klebsiella?

Hvad er Klebsiella?

Klebsiella pneumoniae kan forårsage alvorlige infektioner, der ofte kan være dødelige. Lægemiddelresistent lungebetændelse, kroniske nasale infektioner, urinvejsinfektioner, bronkitis og endog gangren er nogle af de infektioner, som disse almindelige bakterier kan forårsage hos modtagelige personer. Infektioner kan spredes hurtigt og er oftest erhvervet på hospitalet, mens de behandles for andre sygdomme eller kirurgiske indgreb. De vigtigste kilder til Klebsiella infektioner er hænderne på hospitalspersonalet og patientens gastrointestinale kanaler.

Funktioner

Opkaldt efter den tyske bakteriolog Edwin Klebs (1834-1913) er Klebsiella en stavformet bakterie, der lever i mund-, hud- og mavetarmkanaler hos mennesker og dyr. Klebsiella er medlem af familien af ​​bakterier kaldet Enterobacteriaceae. Disse bakterier er en normal del af vores fordøjelseskanaler og giver os ingen skade, når de er begrænset til mavetarmsystemet. Når Klebsiella bakterier lukker op i lungerne eller andre væv, kan der dog opstå alvorlig infektion. Børn og mennesker med svækkede immunforsvar er særligt sårbare.

typer

Klebsiella forekommer også naturligt i jorden. Disse stammer af Klebsiella er gavnlige, fordi de udfører kvælstoffiksering, en proces, der er kritisk for afslutningen af ​​nitrogencyklussen. Klebsiella pneumoniae udfører kvælstoffiksering som frie levende jordorganismer. Størstedelen af ​​menneskelige infektioner er forårsaget af Klebsiella pneumoniae og Klebsiella oxytoca.

farer

Den mest almindelige Klebsiella-infektion er lungebetændelse, og den bærer en 50-procentig dødelighed med det, selv med antimikrobiell behandling. Symptomer på Klebsiella lungebetændelse er influenzalignende symptomer, feber, kulderystelser og en hoste med tykt slimhindehinde med blod. Klebsiella bakterier angriber lungevæv og kan forårsage pus at omslutte lungen, der forårsager arvæv til at danne. Dette er meget alvorligt og kan kræve operation for at rette. Klebsiella inficerer også urinvejen og kan komme ind i kroppen gennem sår. Klebsiella er en førende årsag til urinvejsinfektioner hos ældre patienter, kun for E. coli.

Risikofaktorer

Kontakt med fækalt stof er en betydelig kilde til infektion. Hospitaliserede patienter med invasive indretninger som foderrør, indbyggede katetre, centrale venøse katetre, og som generelt har dårlig sundhed, har særlig risiko for at indgå en Klebsiella-infektion. Dem med alkoholisme, lungesygdom og diabetes er også i fare. En Klebsiella infektion kan ofte have brug for to kraftige antibiotika, da bakterierne er resistente over for penicillin og mange andre på grund af overdreven brug af hospitaler af bredspektret antibiotika.

Forebyggelse / Solution

Klebsiella er hovedsagelig en nosokomial infektion, der er hospitalsindviste infektioner. Hvis en infektion fremkommer 48 timer eller mere efter indlæggelse eller inden for 30 dage efter udskrivning, anses det for at være nosokomielt. Omhyggelig håndvask af læger, før og efter behandling af hver patient, er en effektiv måde at undgå nosokomielle infektioner på.

Del:
Kommentarer