Hvad er inkubationsperiode for almindelig forkølelse?

Hvad er inkubationsperiode for almindelig forkølelse?

Der er mere end 200 forskellige vira, der forårsager forkølelsen. Inkubationsperioden afhænger af den slags virusinfektion; den gennemsnitlige inkubationsperiode er to eller tre dage.

Betydning

Selv en enkelt viruspartikel, der påvirker en enkelt celle, kan forårsage en viral infektion. Viruspartiklen begynder at reproducere, og når den inficerede celle dør, spredes virussen til andre celler.

Inkubations periode

Ifølge National Institute of Allergy and Infectious Diseases tegner rhinovirus sig for 30 procent til 50 procent af alle tilfælde af forkølelse. Den har en typisk inkubationsperiode på 10 til 12 timer. I modsætning hertil har influenzavirus en inkubationsperiode på en dag til en uge.

Symptomer

Symptomerne på forkølelsen forværres over to til tre dage. Efter denne tid begynder immunsystemet at kæmpe for virussen ved at producere flere hvide celler, men symptomerne kan dvæle i to til tre uger.

Antistoffer

Immunsystemet producerer ogsĂĄ antistoffer mod virussen, som forhindrer fremtidige infektioner af samme virus, men ikke andre vira.

Virustyper

De forskellige vira, der forårsager forkølelsen, omfatter adenovirus, coronavirus, enterovirus, influenzavirus, rhinovirus, metapneumovirus, respiratorisk syncytialvirus og parainfluenza.

Del:
Kommentarer