Hvad er Hacking i Basketball?

Hvad er Hacking i Basketball?

I den strengeste betydning af ordet refererer hacking til et fejl, hvor en spiller rammes på armen under optagelse. Et sådant foul fører generelt til et savnet skud og frie kast for modstanderen. Mens de fleste af tiden forsøger at undgå fejl, kan hacking en modstander med det formål nogle gange være en smart strategi, hvis det sætter en dårlig frisparkskytte på linjen.

Følsomhed kan være dyrt

Hacking generelt er modløs, fordi det ikke er godt forsvar. I et ligakamp holder dommerne koll på spillerens fejl, og en, der hacker meget, vil straks komme ud. I et uformelt spil af pickup basketball, hvor deltagerne er ansvarlige for at officiere sig selv, kan hacking føre til argumenter, hvis spillerne ikke er enige om, hvorvidt kontakten forsvarer gjorde, var tilstrækkelig til at udgøre en fejl eller ej.

Hack til Win

Nogle hold bruger hacking som en strategi til at producere en fordomsfordel. Fouling en modsatte spiller, der er en dårlig free throw shooter sent i spil, tjener flere formål - det stopper uret og gør ondt i det andet holds chancer for at score. Dette gælder især, når afspilleren ellers ville tage et højprocent skud. Hold tager ofte denne tilgang, når et modsat center eller fremad, som ikke skyder fri kaster godt, får bolden i nærheden af ​​kurven - det kan være en sikrere mulighed end at give op en dunk eller let layup.

Del:
Kommentarer