Hvad er glucoseserum?

Hvad er glucoseserum?

Glucoseserum betegnes mere almindeligt blodsukker, og det refererer til koncentrationen af ​​sukker eller glucose i blodbanen. De kulhydrater, du spiser, omdannes til glukose, som er menneskekroppens primære energikilde. Hvis glukoseniveauet er for højt eller for lavt, resulterer der i helbredsproblemer, hvoraf den mest udbredte er diabetes.

Insulinens rolle

Mængden af ​​glukose i blodbanen reguleres af et hormon kaldet insulin, som udskilles af bugspytkirtlen. Insulins rolle er at transportere glukose ud af blodbanen og ind i kroppens celler, hvor den enten omdannes til energi eller opbevares til senere brug. Spise og drikke stimulere bugspytkirtlen til at producere insulin. Glukoseniveauer i blodbanen varierer hele dagen, stiger, når sukker indtages og falder, da insulin fjerner sukkeret fra blodbanen.

Normale blodsukker niveauer

Normalt fastende glucoseserum eller blodsukkerniveauer varierer fra 70 til 110 milligram per deciliter (mg / dl) blod. Blodsukker kan stige så højt som 180 mg / dL efter et måltid, men det bør neutraliseres inden for to timer derefter. En person anses for at være diabetiker, hvis glucoseserumkoncentrationen er 126 mg / dL eller højere efter fasting (uden at have haft noget at spise eller drikke i de foregående seks til otte timer).

Typer af diabetes

Der er to typer diabetes. I type I producerer bugspytkirtlen lille eller intet insulin. I type II producerer bugspytkirtlen insulin, men cellerne udvikler en resistens eller immunitet over for det, så de ikke længere reagerer på insulin, som de burde. Ifølge Merck Manual of Medical Information er type I-diabetes kun ansvarlig for kun ca. 10 procent af alle tilfælde af diabetes, og det diagnostiseres som regel i en ung alder, mens forekomsten af ​​type II-diabetes stiger med alderen.

Andre årsager til høj blodsukker

Højt blodsukkerindhold kaldes hyperglykæmi. Mens diabetes er den hyppigste årsag, kan andre sygdomme, herunder Cushing syndrom, hyperthyroidisme, pankreatitis og bugspytkirtelkræft også forårsage højt blodsukker. Blodsukker kan midlertidigt stige, når kroppen også er udsat for alvorlig stress, herunder traume, hjerteanfald, slagtilfælde eller operation. Nogle receptpligtige lægemidler medfører også en stigning i blodsukker.

Ă…rsager til lavt blodsukker

Nedre end normale blodsukkerindhold kaldes hypoglykæmi. Symptomer på lavt blodsukker omfatter svimmelhed, forvirring og kraftig svedtendens, og glukose skal indgives øjeblikkeligt for at afhjælpe situationen. Betingelser, der kan forårsage hypoglykæmi, omfatter hypopituitarisme, hypothyroidisme og hos mennesker med diabetes, der kombinerer for meget insulin med for lidt mad. Nogle receptpligtige lægemidler kan også sænke blodsukkeret.

Del:
Kommentarer