Hvad er gigt i foden?

Hvad er gigt i foden?

Gouty arthritis, ellers kendt som gigt, er en medicinsk tilstand, der kan påvirke håndled, fingre, albuer, knæ, ankler og fødder. Den mest almindelige kropsdel ​​der er berørt er den store tå på foden.

Definition

Gigt opstår, når der er betændelse i væv og væske, der hjælper pude leddene. Små skarpe krystaller bestående af urinsyre forårsager denne betændelse.

Identifikation

Gigtangreb starter normalt med rødme, hævelse og smerte i den store tå Derefter kan andre ledd hæve og blive smertefulde.

Betydning

I USA alene har over fem millioner mennesker gigt. Det er en inflammatorisk arthritis og den mest almindelige form for denne type sygdom hos mænd over 40 år.

Overvejelser

Kost spiller en vigtig rolle i nogle tilfælde af gigt. Mange gange reducerer mængden af ​​urinsyre, der danner krystallerne i gigt, reducering af højpurinfødevarer. Disse højpurine fødevarer omfatter oksekød, svinekød, lam og produkter indeholdende disse kød, alkohol og skaldyr.

Advarsel

Gigt er en alvorlig medicinsk tilstand, der kræver opmærksomhed fra en læge. For at kontrollere gigt kan en læge køre blodarbejde, og andre tests udelukker alvorlige medicinske tilstande, som f.eks. Nyresygdomme, der kan forårsage gigt.

Del:
Kommentarer