Hvad er forskellen mellem underpronation og overpronation?

Hvad er forskellen mellem underpronation og overpronation?

Pronation beskriver den måde, hvorpå din fod bevæger sig, når du går eller kører. Generelt, når du træder ned på din hæl, ruller din fod indad, mens du bevæger dig fremad; dette hjælper din krop til at absorbere effekt, især når du kører. Underpronation betyder at du ikke ruller nok, mens overpronation betyder, at du ruller for meget. Mens nogle pronation er naturlig, kan for meget føre til skader, herunder problemer med dine fødder, hofter og ryg. Brug af den rigtige slags sko kan hjælpe med at korrigere pronationsproblemer.

Sko Slid Test

Kontrollér slidmønsteret på et par sko, som du har brugt regelmæssigt. Da de fleste mennesker træder ned på hælen, kig mod skosfronten. Hvis der er for stort slid på indersiden af ​​skoen, er du en overpronator; hvis slid er mere synlig på ydersiden af ​​skoen, er du en underpronator. Selv slid over skoen betyder, at du har en neutral skridt.

Fodaftryk Test

Våd dine fødder og stå på en brun papirpose. Træk forsigtigt ud, vær sikker på ikke at trække dine fødder. Undersøg dit fodspor. Både neutrale trin og underpronation vil vise en klar kurve på indersiden af ​​din fod, mens overpronation næppe vil forlade nogen kurve. Hvis du har tendens til at overpronere, vil næsten hele din fod blive synlig i dit tryk på grund af lave buer; Hvis du underpronerer, viser kun et lille bånd, at du forbinder din barnetå og hæl på grund af høje buer. Neutrale pronation fodspor viser mindre end halvdelen af ​​foden på ydersiden.

Penge Test

Stå med dine fødder fladt på gulvet og bede en ven om at glide en mønt under din bue. Hvis en dime ikke passer let, har du sandsynligvis overpronat og har flade fødder. Hvis en nikkel kan forsvinde, har du en normal bue, men hvis en fjerdedel kan glide ind, har du en høj bue og sandsynligvis underpronater.

Korrekt Fodtøj

Det er vigtigt at købe sko, der understøtter den type pronation du har, især hvis du løber, jogger eller bruger meget tid. Korrekt støtte fra dit fodtøj hjælper med til at forhindre personskader. En specialbutik eller løbende butik kan hjælpe dig med at vælge de bedste sko til dine behov.

For at sikre den bedste pasform, køb om eftermiddagen, når dine fødder sandsynligvis er deres største. Hvis du ikke er testet for gang eller pronation, skal du medbringe et par af dine gamle løbesko for at vise sælgeren og bære den samme slags sokker, du vil have på med skoene normalt. Folk der bærer orthotics bør prøve nye sko med deres orthotiske for at sikre en passende pasform. Hvis dine fødder har forskellige størrelser, køb dine sko i større størrelse.

Vælge dine sko

Hvis du overpronerer, skal du vælge en lige form for din løbesko. Hvis din overpronation er alvorlig, skal du kigge efter bevægelseskontrolsko, men hvis du bare overpronerer lidt, skal du vælge støttesko. Motion-kontrol sko vil give støtte til dine fødder og forhindre din fod i at rulle indad. Disse sko vil være meget stive på grund af niveauet af understøttet støtte.

Hvis du læner mod underpronation, skal du vælge en skov med en buet form; dette tilskynder bevægelse af din fod i den rigtige retning. Du skal også kigge efter løbesko, der er polstret til at fungere som støddæmpere til dine fødder.

Halvkrumme stabilitetssko er bedst til neutrale pronatorer. Disse sko blander polstring, bueunderstøttelse og styrke, men kontroller ikke din fods retning lige så meget en bevægelseskontrolsko.

Del:
Kommentarer