Hvad er forskellen mellem kardiomegali og kardiomyopati?

Hvad er forskellen mellem kardiomegali og kardiomyopati?

Kardiomegali og kardiomyopati påvirker begge hjertemuskulaturen. Kardiomyopati er en sygdom, hvor hjertet er betændt, og dets funktionalitet er reduceret. Mayo Clinic rapporterer, at kardiomegali eller forstørret hjerte, mens det har symptomer, ikke er en sygdom, men betragtes som et biprodukt af en anden tilstand.

Kardiomyopati ĂĄrsager

Kardiomyopati kan ikke have nogen klar årsag (ideopatisk) eller kan skyldes flere årsager, herunder højt blodtryk, hjertesygdomme og kongelige hjertefejl, ifølge Amerian Heart Association.

Kardiomegali ĂĄrsager

Mayo Clinic rapporterer, at kardiomegali kan være forårsaget af blandt andet kardiomyopati, højt blodtryk, skjoldbruskkirtlen og proteinopbygninger i hjertet.

typer

Kardiomyopati har tre typer (dilateret, hypertrofisk og restriktive), ifølge American Heart Association. Kardiomegali er ikke opdelt i typer.

Symptomer

Kardiomyopati og kardiomegali har lignende symptomer og kan omfatte svimmelhed, hævelse i underekstremiteterne, åndenød og arytmi.

Behandlinger

BĂĄde kardiomyopati og kardiomegali behandles ved at behandle de bagvedliggende ĂĄrsager. Behandlingsmetoder kan omfatte medicin (sĂĄsom betablokkere) og operationer til at korrigere blokeringer eller reparationsfejl.

Del:
Kommentarer