Hvad er forskellen mellem Albuterol & Proventil?

Hvad er forskellen mellem Albuterol & Proventil?

Albuterol er en medicin til astma og tilstande som kronisk obstruktiv lungesygdom, eller COPD, ifølge PubMed Health. Proventil tjener nøjagtig samme formål og er faktisk et varemærke for albuterol inhalationsmedicin. Begge medicin har deres fordele og ulemper, afhængigt af tilstanden.

Former af Albuterol

Albuterol virker ved at slappe af luftveje og åbne luftpassager for at tillade iltstrømmen. Typisk albuterol tager tabletform, sirup eller tablet med forlænget frigivelse, ifølge PubMed Health. Patienten tager normalt disse former tre til fire gange om dagen, undtagen forlænget frigivelse, som de normalt tager en gang hver 12. time. Albuterol kan hjælpe med at kontrollere symptomer på astma eller KOL, men det vil ikke helbrede tilstanden.

Former af Proventil

Proventil er et varemærke for albuterolindånding. Det har den samme medicin som albuterol, men i en opløsning til at indånde ved munden med enten en forstøvningsmiddel eller som en aerosol til håndholdte inhalatorer. Albuterol indånding hjælper også til motion-induceret astma. Patienterne kan bruge indåndingsopløsningen hver fjerde til seks timer efter behov i en forstøver. Typisk bruger de håndholdte inhalatorer efter behov, og 15 til 30 minutter før motion. Som inhaleret albuterol kontrollerer albuterolindånding symptomer på astma og KOL, men vil ikke helbrede tilstanden.

Særlige forholdsregler

Fordi albuterol og Proventil er de samme medicin, har de de samme særlige forholdsregler. Inden du starter med medicin, er det vigtigt at diskutere allergi og andre lægemidler hos din læge, ifølge PubMed Health. Albuterol kan også forårsage hvæsen eller tung vejrtrækning. Hvis dette sker, skal du kontakte din læge og ikke bruge albuterol igen uden læge tilladelse. Informer også din læge om medicinske tilstande som højt blodtryk, hjertesygdom, diabetes eller slagtilfælde.

Bivirkninger

Igen, fordi albuterol og albuterol inhalation (Proventil) har de samme ingredienser, er bivirkningerne næsten det samme. Imidlertid kan den indåndede medicin forårsage irritation i halsen eller hoste, hvilket ikke er en bivirkning af tabletten eller sirupen. Andre milde bivirkninger omfatter ukontrolleret ryster, nervøsitet, hovedpine, kvalme, opkastning og muskelsmerter. Pillen og sirupformen af ​​albuterol har eksklusive bivirkninger, der omfatter humørsvingninger, næseblod, forandringer i appetit og søvnproblemer. Alvorlige bivirkninger, som du bør kontakte din læge med omgående, omfatter uregelmæssig hjerteslag; brystsmerter; feber; udslæt; nældefeber; hævelse af ansigt, hænder eller fødder; åndedrætsbesvær eller indtagelse og hedesyn, ifølge PubMed Health.

mærker

Brandnavn på albuterol i tablet, sirup eller forlænget frigivelsesform omfatter VoSpire ER (forlænget frigivelse). Albuterol indånding kan gå mange navne udover Proventil, herunder Accuneb, Proair og Ventolin.

Del:
Kommentarer