Hvad er formålet med kompression shorts?

Hvad er formålet med kompression shorts?

Popul√¶re blandt b√•de elite- og rekreative atleter er kompressionsbukser specielt konstrueret atletisk gear, der yder st√łtte til taljen, lysken og l√•rene under fysisk aktivitet, nemlig fjernstyring og cykling.

Formål

Kompressionsbukser adskilles og komprimerer lænemuskler og lårmuskler, som kan gnide sammen under fysisk træning og forårsage, at næsen (placeret langs yderlåret) bliver irriteret eller i nogle tilfælde såret. Derudover giver shortsne (som typisk strækker sig fra taljen til midten eller lavt låret) varme til musklerne og beskytter dem mod stress og belastning. De giver også beskyttelse mod chafing og udslæt, hvilket kan være både smertefuldt og skadeligt for atletisk præstation.

Sammensætning

Kompressionsbukser er lavet af en blanding af nylon og Lycra, hvilket g√łr dem holdbare, komfortable og smidbare. Nogle kompressionsbukser har ogs√• wicking materiale, hvilket v√¶kker fugt v√¶k fra kroppen. Dette holder dig t√łr og reducerer potentialet for chafing.

Fordele

Nogle atleter mener, at kompressionskorter forbedrer deres atletiske præstationer. Ved at isolere låret fra hamstringen reduceres friktion (hvilket mindsker momentum). Ensartet kompression tænkes af nogle for at hjælpe med hurtighed og effektivitet. Selv om der ikke har været nogen videnskabelig eller medicinsk konsensus om den præstationsfremmende værdi af kompressionshorts, forbliver de populære blandt sportsfolk, der kræver gear, der minimerer friktion og beskytter mod muskelbelastning.

Terapeutiske fordele

Compression shorts anbefales ofte af fysioterapeuter til patienter, der lider af ischias, en tilstand pr√¶get af intens rygsmerter. Lider kan finde lindring ved at b√¶re kompressionsbukser under normale tr√¶ningst√łj. Kompressionskorte adskiller og komprimerer l√•ret og derved reducerer yderligere irritation af sciatic nerve.

Korrekt pasform

Compression shorts b√łr passe t√¶t, men b√łr ikke v√¶re for stramme, s√• en atlet kan bev√¶ge sig frit. I et velpasset par kompressionsbukser vil der opst√• et mellemrum mellem l√•r og lyske. Hvis der √łnskes mere support, skal du kigge efter kompressions shorts med en h√łjere procentdel af Lycra.

Del:
Kommentarer