Hvad er formĂĄlet med kompression shorts?

Hvad er formĂĄlet med kompression shorts?

Populære blandt både elite- og rekreative atleter er kompressionsbukser specielt konstrueret atletisk gear, der yder støtte til taljen, lysken og lårene under fysisk aktivitet, nemlig fjernstyring og cykling.

FormĂĄl

Kompressionsbukser adskilles og komprimerer lænemuskler og lårmuskler, som kan gnide sammen under fysisk træning og forårsage, at næsen (placeret langs yderlåret) bliver irriteret eller i nogle tilfælde såret. Derudover giver shortsne (som typisk strækker sig fra taljen til midten eller lavt låret) varme til musklerne og beskytter dem mod stress og belastning. De giver også beskyttelse mod chafing og udslæt, hvilket kan være både smertefuldt og skadeligt for atletisk præstation.

Sammensætning

Kompressionsbukser er lavet af en blanding af nylon og Lycra, hvilket gør dem holdbare, komfortable og smidbare. Nogle kompressionsbukser har også wicking materiale, hvilket vækker fugt væk fra kroppen. Dette holder dig tør og reducerer potentialet for chafing.

Fordele

Nogle atleter mener, at kompressionskorter forbedrer deres atletiske præstationer. Ved at isolere låret fra hamstringen reduceres friktion (hvilket mindsker momentum). Ensartet kompression tænkes af nogle for at hjælpe med hurtighed og effektivitet. Selv om der ikke har været nogen videnskabelig eller medicinsk konsensus om den præstationsfremmende værdi af kompressionshorts, forbliver de populære blandt sportsfolk, der kræver gear, der minimerer friktion og beskytter mod muskelbelastning.

Terapeutiske fordele

Compression shorts anbefales ofte af fysioterapeuter til patienter, der lider af ischias, en tilstand præget af intens rygsmerter. Lider kan finde lindring ved at bære kompressionsbukser under normale træningstøj. Kompressionskorte adskiller og komprimerer låret og derved reducerer yderligere irritation af sciatic nerve.

Korrekt pasform

Compression shorts bør passe tæt, men bør ikke være for stramme, så en atlet kan bevæge sig frit. I et velpasset par kompressionsbukser vil der opstå et mellemrum mellem lår og lyske. Hvis der ønskes mere support, skal du kigge efter kompressions shorts med en højere procentdel af Lycra.

Del:
Kommentarer