Hvad er fordelene ved videoanalyse i sport?

Hvad er fordelene ved videoanalyse i sport?

Videoanalyse gør det muligt for trænere og atleter at tage et kritisk kig på en atletes ydeevne for at forbedre færdigheder, udvikle strategi og forhindre skade. Videooptagelser fanger små detaljer i teknik, der ofte savnes, når man ser en atlet live. Ved hjælp af et videokamera kan atleter mærke fejl og udnytte deres styrker.

Skadesforebyggelse

Dårlig teknik og kropspositionering bidrager ofte til sportsskader. Analyse af bevægelse gennem videoer hjælper med at identificere de vaner, der bidrager til smerte og skade. Når en gang er identificeret, kan atleten lære at rette op på teknikkens problemer for at forhindre yderligere skade eller rette smerteproblemer. Videoanalyse kan også arbejde for at spore fremskridt og nyttiggørelse efter nogen skade. Atleten skal muligvis overvinde en begrænsning efter en skade eller operation, for eksempel. Terapeuten overvåger dette for at sikre, at de modificerede bevægelser ikke forårsager yderligere skade.

Styrke og svaghedsidentifikation

Trænere har meget at gøre under et spil eller sportsbegivenhed. De har ikke tid til at analysere hver bevægelse af hver atlet. Ved at undersøge video af atleter kan coach eller træner gå tilbage senere og finde specifikke styrker og svagheder. Videokameraer oprettet i forskellige positioner giver træneren yderligere vinkler til en mere grundig analyse. Træneren kan lave en plan for at udnytte styrken. Han kan også løse problemerne hos de enkelte atleter og holdet som helhed. Når der afspilles gentagne gange eller i slowmotion, kan videoen muligvis afsløre et grebsproblem i en tennisspiller eller et serveringsproblem i en volleyballspiller.

Atlet Selvrefleksion

Atleter involveret i videoanalyseprocessen har mulighed for at reflektere over deres forestillinger. En mulighed er at sammenligne deres egne videoer med de professionelle atleter. En undersøgelse, der blev offentliggjort i Journal of Applied Behavior Analysis, viste, at gymnaster, der sammenlignede deres egne optagelser til de professionelle gymnaster, der gjorde de samme færdigheder, blev forbedret hurtigere end de ville have fra regelmæssig praksis og coaching alene. Video sammenligningen hjælper atleten se hvad hun gør anderledes end dem, der betragtes som eksperter på området.

Scouting

I konkurrencedygtig sport fungerer videoanalyse i spejlekapacitet. Hvis træneren er i stand til at få video af modstandere, kan han analysere deres teknikker og strategier. Han bruger disse oplysninger til at komme med sine egne strategier for en kommende konkurrence. Atleterne lærer modstandernes vaner, styrker og svagheder.

Del:
Kommentarer