Hvad er fordelene ved fiskeavl?

Hvad er fordelene ved fiskeavl?

Fiskeri er praksis med at dyrke fisk i menneskeskabte damme eller tanke til konsum. Dette er også kendt som akvakultur og er blevet udbredt over hele verden i de sidste par årtier. Fiskeri, ligesom andre former for landbrug, tilbyder en overflod af fordele, der kan hjælpe og miljøet.

Udbud og efterspørgsel

Fiskeri giver mulighed for store fiskforsyninger, der opdrættes efter behov. Fangende fisk fra naturen kan ikke give nok produkt til at imødekomme forbrugernes efterspørgsel og samtidig holde det naturlige økosystem i balance. De Forenede Nationers Levnedsmiddel- og Landbrugsorganisation vurderer, at omkring 40 millioner tons fisk og skaldyr vil være nødvendige for at holde trit med efterspørgslen. Havets evne til at producere nok fisk er reduceret gennem årene, hvilket efterlader akvakultur som den eneste metode til at følge med i denne stigende efterspørgsel.

Bevarelse af naturlige økosystemer

Fiskeopdræt kræver ikke en omfattende fangst af vilde fisk. De kan opdrættes i tanke, indtil de er klar til at blive solgt på markedet uden at skulle fjerne havene fra hele fiskeskoler, hvilket muliggør bedre bevarelse af marine økosystemer.

Sundhedsmæssige fordele

Mange farm-raised fisk er mere næringsrige end deres vilde brødre. På gårde bliver fisk ofte fodret med forskellige proteiner og næringsrige fødevarer og pellets, der gør dem langt sundere end vilde fisk, som måske har været udsat for farlige kemikalier eller pesticider.

Jobproduktion

Da mere end 1 milliard mennesker er afhængige af fisk som deres primære proteinkilde, hvor de fleste er placeret i udviklingslande, er landbruget ofte en attraktiv praksis for dem, da de leverer mad og job. Faktisk tjener global fiskeksport nu flere penge om året end nogen anden fødevarevare, hvilket betyder, at der er penge, der skal laves og jobpositioner skal udfyldes.

Del:
Kommentarer