Hvad er Fat Pad Atrophy?

Hvad er Fat Pad Atrophy?

Fedpudeatrofi er en tilstand, der kan udvikle sig i fodens kugle, da fedtet, der dækker knoglernes ben, ødelægges. Denne tilstand er almindelig hos ældre mennesker og kan forårsage betydelig smerte, mens du går. Fatpadsatrofi er også kendt som metatarsalgi. Fatpadsatrofi kan behandles gennem en række forskellige metoder, selvom det kan kræve kirurgi for at lindre smerten fuldstændigt.

Årsager

Foden består af fem metatarsale knogler. Disse knogler holdes på plads af ledbånd. Hvis en metatarsal knogle falder uden for justering og er lavere end resten, vil det medføre tryk på fodens bold. Dette øgede tryk vil bære væk fedtpuden, der er designet til at absorbere chok for at gå til metatarsalen. Da fedtpuden opløses, vil huden reagere ved at skabe tykke lunger, som kan øge smerten. Personer med ekstremt høje buer, der bærer høje hæle eller har haft en skade på fodens bold, er mere tilbøjelige til at udvikle fedtpudderatrofi.

Symptomer

Oplever smerter i fodens kugle er kun et af symptomerne på fedtpudderatrofi. Andre symptomer omfatter smerter, der bliver værre, når de står og forbedrer, når de sidder. Toes kan føle følelsesløshed eller tingle. Et almindeligt symptom for patienter med fedtpudderatrofi er følelsen af ​​at have en lille sten i deres sko. Smerten bliver værre, hvis man går barfodet, og callusser vil fremstå og blive meget tykke på fodens bold.

Nonsurgical behandlinger

Fatpadsatrofi kan behandles uden kirurgi, hvis behandlingen påbegyndes snart nok. Brugerdefinerede orthotics indsat i skoene er den almindelige type behandling. En form er taget af foden, og ortotikken er støbt for at passe til foden. Resultatet er løftningen af ​​metatarsalen, således at den er justeret med de andre og ikke længere bærer mere af kropsvægten end de andre metatarsaler.

Kirurgisk behandling

Hvis ikke-kirurgiske behandlinger ikke lindrer smerten, kan kirurgi være nødvendig. Operationen er designet til at genoprette balancen til metatarsals og lette overtrykket. Dette gøres ved at skære den fornærmende metatarsal og hæve den i den rigtige position i foden. Benet er fastgjort i denne nye position med en pin. Efter at have genoprettet operationen, skal patienten ikke længere føle nogen smerte, når han går.

Forebyggelse

En ounce af forebyggelse er værd at et pund af helbredelse. Et par ting kan gøres for at undgå at udvikle fedtpudeatrofi. Undgå at bære hæle højere end tre fjerdedele af en tomme til en tomme. Hæle, der er højere end en tomme, placerer for meget af kroppens vægt på fodens bold og vil lægge overtryk på metatarsals. Undgå aktiviteter, der kræver at gå på tiptoes; dette har samme virkning som høje hæle. Skift træningsrutiner med høj effekt til effektive alternativer som svømning, cykling og pool løb.

Del:
Kommentarer