Hvad er farerne ved Tonalin CLA?

Hvad er farerne ved Tonalin CLA?

Tonalin CLA er et kosttilskud, der indeholder konjugeret linolsyre, et kemikalie fundet i fedtsyrer, der markedsføres som faldende kropsfedt. På trods af at beslutningstagerne af Tonalin CLA siger, at tilskuddet er "helt sikkert", udgør konjugeret linolsyre nogle risici.

Bivirkninger

De mest almindelige bivirkninger af Tonalin CLA er normalt ikke farlige og omfatter forstyrret mave, kvalme, diarré og træthed, rapporterer RxList.

Ekspertindsigt

En studie fra 2007 ved University of Guelph fandt, at ved at tage konjugeret linolsyre mindsker følsomheden over for insulin, stoffet i din krop, der hjælper med at kontrollere blodsukkerniveauerne. Hos mennesker, der allerede er i fare for at udvikle sygdommen, har nedsat insulinfølsomhed potentialet til at forårsage indtræden af ​​type 2 diabetes.

Funktioner

Konjugeret linolsyre øger sandsynligheden og varigheden af ​​blødningen, ifølge lægens desktop reference. Selvom dette kun udgør en mindre risiko for de fleste mennesker, hvis du lider af en alvorlig ulykke, kræver øjeblikkelig operation eller har en anden tilstand, der gør dig i fare for blødning, som fordøjelsessår, kan produkter, der indeholder linolsyre, som Tonalin CLA, være farlige.

Risici

Covilhã Universitetshospital i Portugal rapporterede et tilfælde af leverbetændelse eller hepatitis forårsaget af konjugeret linolsyre i 2008. Nogle mennesker udvikler livstruende allergiske reaktioner på konjugeret linolsyre, hvilket resulterer i åndenød, hurtig puls og hævelse af ansigt og ekstremiteter, rapporterer Physicians Desktop Reference.

Advarsel

Hvis du er gravid eller ammer eller tager blodfortyndende medicin eller hvis du har diabetes, hjerteproblemer eller metabolisk syndrom, er det mĂĄske ikke sikkert, at du tager Tonalin CLA fordi den indeholder konjugeret linolsyre.

Overvejelser

Fordi Tonalin CLA er et kosttilskud, evalueres dets effektivitet og sikkerhed ikke eller reguleres af U.S. Food and Drug Administration. Producenterne af Tonalin CLA giver ikke en komplet liste over produktets ingredienser, sĂĄ det vides ikke, om tilskuddet indeholder skadelige stoffer.

Del:
Kommentarer