Hvad er farerne ved riskager?

Hvad er farerne ved riskager?

Risekager kan spises i almindelighed eller kombineres med en række forskellige fødevarer til en hurtig og sund snack. Kagerne er et populært valg for folk på en glutenfri diæt og for dietister med lav rest. Den lave kalorieindhold og fedtindhold hjælper diætere, der har brugt kagerne i et forsøg på at tabe sig. På trods af dens popularitet som en fødevare, der kan forhindre usund snacking, er en række problemer forbundet med forbrug.

Rice Cakes

Riskager fremstilles som regel af puffede hele korn, men nogle fra andre lande, såsom Japan og Kina, er lavet af malet ris. En ren riskage har lavt fedtindhold og indeholder lidt sukker. Proteinindholdet er lavt eller fraværende, og den vigtigste kilde til kalorier er fra kulhydrater. Kagerne er lavere i kalorier pr. Portion sammenlignet med andre stivelsesholdige produkter - 35 kalorier for en almindelig 3/10 oz. kage sammenlignet med 58 kalorier for en 2 2/3 oz. servering af hvid kartoffel.

Næringsværdi

De vigtigste mineraler i ris kager er mangan, selen, magnesium og tryptophan. Samlet set har kagerne lav ernæringsværdi, og vitaminindholdet er lavt, hovedsageligt vitamin E, K og B. Proteinet i riskager er ufuldstændigt, hvilket betyder, at det ikke har tilstrækkelig andel af essentielle aminosyrer. Du kan tilføje bælgfrugter, såsom bønner, for at forsyne aminosyrelysinen, for at gøre snacken til et komplet protein.

Flavored Cakes

Med antallet af forskellige smagsvarianter af riskager til rådighed i dag er det sværere at sammenligne dem. Ekstra sukker eller fedt tilsættes til flavored ris kager gør dem højere i kalorier. For eksempel er en 5/10 oz. karamel ris kage har omkring 45 kalorier og en 6/10 oz. cheddarost ris kage kan indeholde 70 kalorier. Natriumindholdet i glatte riskager er lavt. Alligevel kan natriumindholdet være relativt højt i smagsvarianter, såsom cheddarost (3/10 oz natrium i en 6/10 oz kage).

Fiberindhold

Kalorier er vigtige, når du er på kost, men du har brug for den rigtige type kalorier. Riskager giver kulhydrater, men ingen fibre eller proteiner. Rice kager er ikke påfyldning, og hvis du er på en diæt, vil du have mad, der tilfredsstiller dig fuldt ud.

GI Indeks

GI indekset er en måling af en persons blodsukker efter at have spist en bestemt mad. Fødevarer med et lavt GI indeks, som havregryn og spaghetti, får dig til at føle sig fyldigere i længere tid, hvilket hjælper dig med at spise færre kalorier. Fødevarer, der hurtigt øger blodglukoseniveauet, skaber en høj insulinbehov, som påvirker mennesker med diabetes.

Risekager har et højt glykæmisk indeks på 87. Andre højt glykemiske fødevarer er hvidt brød med et GI-indeks på 71 og cornflakes med et indeks på 80. Tilføjelse af en topping til en riskage kan sænke hele GI-indekset af snacken. F.eks. Har fersken et GI indeks på 28, mens ananas har et indeks på 66.

Del:
Kommentarer