Hvad er farerne ved neopren?

Hvad er farerne ved neopren?

Neopren er det kommercielle navn for et syntetisk gummi kaldet polychloropren. Fremstillet af et firma kaldet Floprene, Neoprene er et stretchigt vandtæt materiale, der bevarer kropsvarmen godt. Den bruges til sportsartikler og i medicinsk industri, herunder som et alternativ til latexhandsker. Ifølge Floprene i 2009 er Neopren blevet brugt i mere end 70 år. De eneste farer ved at bruge Neopren, firmaets rapporter, er allergiske hudreaktioner.

Hudirritation

Ifølge Floprene er det syntetiske gummi blevet rapporteret at forårsage allergiske hudreaktioner hos nogle mennesker. Hvis din hud bliver irriteret (rød, kløende, tør eller skræl) fra at bære en vare fremstillet af neopren, må du ikke bære genstanden igen. Det kan medføre en mere alvorlig hudtilstand, herunder udslæt eller dermatitis.

Kløe hud udslæt

Neopren indeholder små mængder kemiske allergener, men mindre end latex. Neopren anbefales faktisk over latex til mennesker med følsom hud eller for dem, der er tilbøjelige til hudallergier, ifølge Ansell Healthcare Products. Men nogle mennesker udvikler kløe hududslæt fra kontakt med neopren. Hvis du har kløende hududslæt, vil din hud naturligvis kløe, blive rød og kunne svulme. Det er undertiden svært at afgøre, om hududslæt er lige det eller hvis det er dermatitis, ifølge American Academy of Dermatology (AAD).

Dermatitis

Ifølge AAD varierer kontaktdermatitis i sværhedsgrad fra mild xerotisk dermatitis ("dishpan-hænder") til tredje-graders kemiske forbrændinger. Tegn omfatter rød, kløende, hævet hud med små blærer. Behandling involverer at undgå kontakt med det irriterende materiale eller ved at bruge materialer, der er mindre irriterende. Hvis du er allergisk over for neopren, kan polyurethan være en mindre irriterende mulighed, fordi det ikke indeholder latexproteiner eller kemiske allergener, ifølge Ansell Healthcare Products.

Del:
Kommentarer