Hvad er farerne ved gurkemeje?

Hvad er farerne ved gurkemeje?

Gurkemeje fundet i mad anses for sikker. I supplerende form er gurkemeje og dets aktive ingrediens, curcumin, også sikker, så længe du tager den anbefalede dosis og ikke er gravid. Alvorlige farer er ikke blevet rapporteret, selv hos personer, der tager store terapeutiske doser, men gurkemeje og curcumin har potentiale til at interagere med medicin og forværre nogle medicinske tilstande. Selvom bivirkninger er sjældne, skal du kontakte din læge inden du tager kosttilskud, hvis du har nogen sundhedsmæssige bekymringer.

Gurkemeje Basics

Grønstokken af ​​gurkemejerplanten er almindeligvis brugt i karrypulver, hvor den bidrager med en intens gul-orange farve og skarp smag. Gurkemeje rodstamme indeholder vandopløselige forbindelser kendt som curcuminoids. Den primære curcuminoid - curcumin - er den aktive ingrediens ansvarlig for de fleste af gurkemeje fordele og potentielle bivirkninger.

Curcumin har antioxidant- og antiinflammatoriske egenskaber. Det kan hjælpe med at lindre symptomer forårsaget af reumatoid arthritis, ifølge en undersøgelse i Phytotherapy Research i november 2012. En gennemgang i maj 2013-udgaven af ​​Cancer Prevention Research rapporterer, at curcumin også viser løfte om at hæmme kræftvæksten.

Interaktioner med medicin

Gurkemeje kosttilskud kan øge risikoen for blødning, hvis du også tager blodfortyndende medicin, herunder over-the-counter optioner som aspirin og ibuprofen, rapporterer MedlinePlus. Disse kosttilskud kan også sænke blodsukkeret, så bland ikke gurkemeje eller curcumin med diabetisk medicin. Hvis du bliver behandlet for kræft, skal du være opmærksom på, at gurkemeje kan forstyrre nogle medicin, der bruges til at bekæmpe sygdommen, så du bliver nødt til at spørge din onkolog om at tage det.

Tilskud kan påvirke evnen hos din lever til at metabolisere og afgifte en række receptpligtige medicin. Gurkemeje kan også blokere virkningen af ​​lægemidler designet til at sænke mavesyre. Som en sikkerhedsforanstaltning skal du konsultere din læge, inden du tager gurkemejetilskud, hvis du bruger nogen form for medicin.

Forholdsregler for sundhedsbetingelser

Forskning til dato har ikke bestemt, om gurkemeje er sikker at bruge under graviditet, men MedlinePlus bemærker, at det kan fremme en menstruation eller stimulere livmoderen, hvilket vil øge risikoen for abort. Af denne grund, gravide kvinder bør holde sig væk fra gurkemeje kosttilskud.

Tag ikke gurkemeje, hvis du har diabetes på grund af dets potentiale til at sænke blodsukkeret. Vær også forsigtig med at tage kosttilskud, hvis du har en jernmangel, fordi gurkemeje kan blokere jernabsorption.

Undgå at tage gurkemejetilskud, hvis du har leversygdom, nyresygdom, gastroøsofageal reflukssygdom eller galdeblæreproblemer, fordi det kan forværre disse forhold. Tal med din læge, inden du tager gurkemeje, hvis du har en østrogenfølsom sundhedstilstand, som endometriose, livmoderfibroider eller brystkræft.

Andre sikkerhedsproblemer

Den aktive ingrediens i gurkemeje, curcumin, har potentialet både til at hjælpe eller at skade leveren. Forskning ved hjælp af forsøgsdyr tyder på, at det kan hjælpe med at forhindre leversygdom, ifølge undersøgelser, der er citeret af NYU Langone Medical Center. En nyere undersøgelse ved hjælp af laboratoriemus viste, at det accelererede leverskade, men virkningen afhænger af dosen, ifølge en undersøgelse i Phytotherapy Research i december 2012.

I meget sjældne tilfælde er gurkemeje rapporteret at forårsage allergisk reaktion eller hududslæt, hvis de anvendes topisk. Tager meget store mængder i lang tid kan forårsage mavesmerter og sår, ifølge University of Maryland Medical Center.

Del:
Kommentarer