Hvad er farerne ved forældet yoghurt?

Hvad er farerne ved forældet yoghurt?

Yoghurt er et fermenteret mælkeprodukt, hvor bakterierne i mælken koagulerer for at danne en tyk, custardlignende tekstur. Det er favorit morgenmad eller snack til millioner af mennesker over hele verden. Der er mange typer yoghurt, herunder almindeligt, sødt og lavt fedtindhold. Folk tror, ​​at fordi yoghurt er dannet med bakterier og gæring, er det okay at indtage, hvis det er forkælet. Det er ikke sandt. Du må ikke forbruge mad, der er gået dårligt. Center for sygdomsbekæmpelse går ind for, at forbrugerne følger de udløbsdatoer, der er angivet på alle fødevarer. Indtagelse af udgået yoghurt kan få dig til at blive meget syg.

Kramper i maven

Udvikling af magekramper er et af de første symptomer på en fødevarebåret sygdom, og kan skyldes at spise udgået yoghurt. Maven har en måde at meddele dig, når tingene ikke er helt rigtige, og kramper, rystende og burping er de mest almindelige forstadier. Kramperne kan dog blive smertefuldt og endog uacceptabel, når de er forårsaget af forkælet mad. Hvis du føler alvorlige magekramper, når du spiser udgået yoghurt, skal du konsultere en læge.

Diarré

At spise udgået yoghurt kan resultere i diarré lige fra mild til svær. Diarré er et almindeligt symptom på alle fødevarebårne sygdomme. Center for sygdomsbekæmpelse siger, at fødevarebårne sygdomme skyldes bakterier, der ikke er blevet håndteret eller opbevaret korrekt, især i konserves som yoghurt. Diarré kan forekomme næsten umiddelbart efter indtagelse af forkælet yoghurt. Da yoghurt allerede har gode bakterier i det, er det ikke svært for det at akkumulere skadelige bakterier, der vil føre til madbårne sygdomme og diarré. Diarré kan blive meget farlig og kan være dødelig hos børn og ældre, så kontakt en læge, hvis problemet ikke går væk inden for tolv timer.

Opkastning

Opkastning vil normalt ikke opstå uden først at opleve mavekramper og diarré. Med forbruget af forkælet yoghurt, som med enhver fødevarebåret sygdom, vil din krop forsøge alt for at udvise den dårlige mad på en eller anden måde. Før opkastning opstår, ses der hurtige temperaturændringer og øget spytdannelse i munden. Opkastning kan blive skadelig og føre til dehydrering, træthed og svaghed. De fleste fødevarebårne sygdomme varer kun 24 til 48 timer, så hvis du oplever opkastning efter 48 timer, søg lægehjælp.

Del:
Kommentarer