Hvad er farerne ved CO2-patroner?

Hvad er farerne ved CO2-patroner?

CO2-patroner fylder hurtigt luft-, negle- og malkuglepistoler, flade cykeldæk og sodavandskaber. De er praktiske, men misbrug eller ukorrekt opbevaring kan gøre dem farlige. Flyselskaber forbyder CO2-patroner, medmindre de er knyttet til redningsveste eller mekaniske lemmer, om bord på fly på grund af deres uforudsigelighed.

Uforudsigelig eksplosion

Hvis en CO2-cannister mislykkedes, mens den var pakket i en persons bagage, kunne det få alvorlige konsekvenser for et inflight-fly - især hvis det var tæt på vigtige instrumenter. Den uplanlagte eksplosion af en CO2-patron vil sandsynligvis ske, hvis der skulle forekomme en drastisk ændring i lufttrykket. Selvom chancen for denne begivenhed er lille, kan luftfartsselskaberne ikke tage risikoen, og CO2-patroner skal sendes via jorden. Selv ground-shipped beholdere er reguleret som farligt materiale og er ikke tilladt i visse tunneler på grund af den lille chance for en uplanlagt eksplosion.

Dødbringende indånding

CO2-beholdere er i nogle tilfælde forvekslet med nitrogenoxidbeholdere, der anvendes i piskedispensere. Inhalering af nitrogenoxid er ulovlig, ekstremt risikabel og kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer, men nogle mennesker engagerer sig i at få en "høj". Inhalering af CO2 fra en CO2-beholder forårsager død som følge af kvælning. Enhver indåndet mængde stopper ilt fra at strømme til hjernen. Mens indånding enten er farlig, kan folk fejllægge CO2-cannistere for nitrousoxidbeholdere - sikre næsten sikker død eller i det mindste hjerneskade.

Kun Ă©t skud

Hvis du bruger en CO2-beholder til at blæse en lejlighed, når du cykler, har du kun en chance for at få det rigtigt. Når kapslen er aktiveret, kan den ikke genbruges. Hvis du er ude på en lang tur eller i et løb, og er uheldig nok til at have flere lejligheder, skal du bruge mere end en kapsel - hvilket betyder mere at bære. Selv hvis du har mere end en, men botch reinflating dit dæk, vil du blive tilbage med ingen fejl sikker, hvis du får en anden lejlighed senere i din tur. Ved at transportere en minipumpe ud over eller i stedet for CO2 sikrer du altid muligheden for at komme igen - forudsat at du har nok rør også.

Opbevaring Specifikationer

CO2-patroner er mere modtagelige for spontan eksplosion, når de udsættes for høje temperaturer. Opbevar dem på et køligt og tørt sted, væk fra direkte varme og sollys. Opbevar dem oprejst, og forhind dem i at rulle rundt ofte eller støde ind i andre gemte patroner eller genstande.

Del:
Kommentarer