Hvad er et lavt skjoldbruskkirtallantal?

Hvad er et lavt skjoldbruskkirtallantal?

Et lavt skjoldbruskkirtallantal er, når blodprøveresultater tyder på, at din skjoldbruskkirtlen ikke fungerer korrekt. Lavt indhold af thyroidhormon i dit blod vil resultere i unormale testresultater. Der er behandling tilgængelig for denne tilstand.

Skjoldbruskkirtlen

Skjoldbruskkirtlen er placeret i din nakke. Det udskiller skjoldbruskkirtlen hormoner T3 og T4. Disse hormoner hjælper med at regulere dit stofskifte. Hypofysen, der er placeret i bunden af ​​din hjerne, producerer skjoldbruskkirtelstimulerende hormoner (TSH), der fortæller din skjoldbruskkirtlen for at producere T3 og T4.

Normale niveauer

Normale TSH niveauer er 0,4 til 4,0 mIU / L ifølge MedlinePlus. Normale T3 niveauer er 100 til 200 ng / dL. Normale T4 niveauer er 4,5 til 11,2 mcg / dL.

Tests

Test for skjoldbruskkirtelfunktion udføres med bloddrag. Der er en test for TSH-hormonet og en for T3- og T4-hormonerne.

Lave niveauer

Hvis din blodprøve viser lave TSH-niveauer, kan du have en fælles tilstand, der hedder hypertyreose, hvilket er når din skjoldbruskkirtel producerer for meget T3 og T4. Lavt niveau af T3 og / eller T4 kan imidlertid indikere en tilstand kaldet hypothyroidisme.

Behandling

BĂĄde hyperthyroidisme og hypothyroidisme kan behandles med medicin.

Del:
Kommentarer