Hvad er en sund hvilende hjertefrekvens?

Hvad er en sund hvilende hjertefrekvens?

Hvilende hjertefrekvens kan måles manuelt på håndled eller på halsen eller ved hjælp af en hjertefrekvensmåler. Det er vigtigt at forstå betydningen af ​​hvilende puls, samt hvornår man skal tage det, hvad det betyder og faren forbundet med en høj hvilepuls.

Identifikation

Voksne mænds gennemsnitlige hvilepuls på 70 slag pr. Minut, og voksne kvinder gennemsnitlig en hvilepuls på 75 slag pr. Minut. Det sunde sortiment for voksne er mellem 60 og 100 slag pr. Minut. Den hvilende hjertefrekvens sænkes med alderen; unge er kendt for at have hvilepulsrater godt over 100 slag pr. minut.

Tidsramme

Den bedste tid til at måle hvilepuls er om morgenen, inden du går ud af sengen. Indstil alarmen fem minutter tidligere end normalt, og sæt en hjertefrekvensmonitor. Læg stadig i mindst to minutter, mens du overvåger din puls. Hvis du måler din hvilepuls på forskellige tidspunkter af dagen eller i forskellige kroppsstillinger, kan du bemærke, at den varierer med så meget som 10 slag pr. Minut. Måling det første om morgenen giver dig de mest præcise resultater.

Betydning

Hvilende hjertefrekvens kan være en god indikator for sundhed og fitness. Udholdenhedsudøvere har vist sig at have konsekvent hvilepuls under køns- og aldersgennemsnit.

effekter

Den hvilende hjertefrekvens er generelt lavere hos personer, der udøver konsekvent, fordi motion træner hjertet for at pumpe mere blod pr. Slagtilfælde. Øvelse træner også musklerne til at bruge ilt mere effektivt og tager endnu mere stress ud af hjertet. En hvilepuls over kønsgennemsnit kan betyde, at hjertet er svagt, eller at kroppen ikke bruger ilt effektivt.

Advarsel

En højere hjertefrekvens end normal kan være et tegn på, at noget er forkert. For atleter kan det være en indikator for overtraining. En højere hjertefrekvens end normalt kan også indikere høje stressniveauer. Personer med hvilende hjertefrekvenser højere end kønsgennemsnitene har vist sig at være i større risiko for hjerteanfald. Disse personer anses for at være i en farezone, hvis hvilepuls er mere end 100 slag pr. Minut.

Del:
Kommentarer