Hvad er en soft ankel cast?

Hvad er en soft ankel cast?

En blød støbning er en anden slags støbning end den traditionelle gipsstøbning. Soft casts er lavet af glasfiber og giver mere fleksibilitet end traditionelle støber. Soft casts bruges ofte til ankelskader, fordi teorien om "walking it off" er gavnlig for de fleste ankelskader. Evnen til at bruge anklen under helingsprocessen kan hurtigere healing og returnere din ankel til 100 procent ydeevne kort efter, at støbningen er fjernet.

Beskrivelse

En blød støbning er en type støbegods fremstillet af halv-fleksibel glasfiber i stedet for fra det traditionelle gipsmateriale. Glasfiberstøbningen ligner en gipsstøbning, men det er ikke så svært. Dette gør det muligt for brugeren at bevæge sig lidt og fortsætte med at bruge musklerne omkring anklen i en lille mængde. Glasfiberstøbningen har en bomuldsindretning ligesom en gipsstøbning for at holde anklen komfortabel, mens den er i støbningen.

Anvendelser

Fordi en blød støbning ikke er bevægelsesfri, kan den ikke bruges med knogler, der skal sidde helt stille for at helbrede. Rene pauser og knogler kan normalt ikke fastgøres med en blød støbning. Hårfibrefrakturer, revet ledbånd og revne muskler har dog gavn af brugen af ​​en blød støbning. Med disse skader er en vis bevægelse ikke kun sikker, det er faktisk opmuntret i nogle situationer. Bløde støbegods anvendes også med dyr ofte til knæede benben.

Fordele

Der er mange fordele ved at bruge en blød støbning til ankelskader. Den største fordel er, at ankelen kan flyttes noget. Dette gør det muligt for musklerne omkring anklen at engagere sig, og forhindrer muskelatrofi, mens støbningen er på kroppen. Støtens fleksibilitet forhindrer også den fælles stivhed, der ledsager en hård støbning i så mange tilfælde. Castens fleksible karakter forhindrer også tryksår i ankelen på grund af det ubehagelige tryk på en gipsstøbning.

Ulemper

Der er nogle ulemper. Den største ulempe er, at den ikke kan bruges til hver ankelskade. Det er også bundet til alle de plejeprocedurer, som en gipsstøbning er bundet til. En glasfiberstøbning kan ikke vaskes. En blød støbning er også modtagelig for brud, hvis der påføres for meget tryk på støbningen. Din ankel kan svulme, når kastet er anbragt over anklen.

Ansøgning

Den bløde støbning er let at anvende og går hurtigt. For det første behandles og korrigeres ankelproblemet. Så er anklen belagt med mikroskum eller støbepuddering. Det støbte materiale er gennemblødt i vand for at blødgøre det. Derefter ombrydes lægen rundt om det polstede område. Når støbningen er påført, bruges et udvendigt lag nogle gange til at skabe ekstra beskyttelse.

Del:
Kommentarer