Hvad er en refraktion i en øjenprøve?

Hvad er en refraktion i en øjenprøve?

I forhold til dine øjne refererer refraktion til, hvordan lyse bølger bøjer, når de passerer gennem dit hornhinde og linsen. Dit øjs evne til at bryde lys bestemmer dets evne til at fokusere lys, hvilket fastslår, hvor godt du ser.

Terminologi

Dit øje har en brydningsfejl, hvis det ikke kan fokusere et billede skarpt. At bestemme linsebeskrivelsen, der er nødvendig for at rette fejlen, kaldes en refraktion eller refraktion vurdering.

Baggrund

Dit øges evne til at bryde lys afhænger af øjenets samlede længde og krumningen af ​​øjets overflade (hornhinde). Hvis øjet er for langt, er billeder, der fejlagtigt er fokuseret foran nethinden, ude af fokus, når de kommer til nethinden, og du er nærsynt. Hvis øjet er for kort, er billederne ikke i fokus, når de kommer til nethinden, og du er fremsynet. Hvis hornhinden ikke er korrekt buet, har du astigmatisme.

Beregning af refraktion

For at beregne refraktionskorrektion for din recept kan lægen bruge en computerbaseret refraktor til at måle dine øjne og vurdere, hvad der er nødvendigt for at rette op på din refraktionsfejl. Eller lægen kan skinne et lys ind i dine øjne og måle brydningsfejlen baseret på bevægelsen af ​​det lys, der reflekteres af din nethinden (en teknik kaldet retinoskopi).

Fine-Tuning Refraction

Din øjenlæge finjusterer den indledende refraktionsvurdering ved at se dig gennem en Phoroptor, en enhed, der indeholder hjul af forskellige linser, og læser et øjeoversigt for at bestemme hvilken kombination af linser, som giver dig den skarpeste vision.

Overvejelser

Kirurgier til korrekt syn, som f.eks. LASIK, ændre formen på hornhinden, mens man forsøger at korrigere brydningsfejl.

Del:
Kommentarer