Hvad er en klinisk befolkning?

Hvad er en klinisk befolkning?

De fleste mennesker er formentlig bekendt med ordet "befolkning", hvilket betyder det samlede antal mennesker, der udgør et land, en by eller et andet bestemt område. Men udtrykket "klinisk population" er rettet mod en bestemt gruppe og er et udtryk, som typisk anvendes i statistik og sundhedstudier.

Klinisk befolkning

En klinisk population er en gruppe mennesker, der studeres af hensyn til folkesundheden. For eksempel vil en målrettet gruppe af mennesker med en bestemt aldersgruppe eller køn blive undersøgt for at se virkningerne af forskellige medikamenter. En anden gruppe, der har visse typer sygdomme, vil blive studeret. Når det kommer til folkesundhedsforskning, er målet at estimere forskellige resultater for en bred målgruppe.

Metode

Den statistiske metode indebærer visse variabler, der kun er tilgængelige for en bestemt del af studiegruppen. Variabler måles også på den større befolkning i en studiegruppe og indgår som udfaldsprognoser. Resultaterne fra begge grupper sammenlignes med at producere estimater for en større befolkning.

Resultater

Resultaterne fra kliniske undersøgelser er meget nyttige til at bestemme, hvordan forskellige grupper af mennesker i en stor befolkning vil blive påvirket af de forskellige emner, der studeres i en klinisk population.

Prøvebefolkning

En del af en gruppe, der studeres, betegnes som en "prøve" gruppe. Disse vælges tilfældigt, men med indsamlede videnskabelige data, som kan være repræsentative for en større gruppe. Hvis du for eksempel indsamlede data fra 500 husstande i et område med 50.000 husstande, kan du generalisere resultatet af en undersøgelse baseret på de demografiske egenskaber.

Del:
Kommentarer