Hvad er en intraoral periapical røntgen?

Hvad er en intraoral periapical røntgen?

Tandlæger bruger en bred vifte af røntgenstråler, når de vurderer tandhygiejne. Dental røntgenstråler er vigtige, fordi de kan hjælpe med at identificere cyster, sygdomme og dental abnormiteter, der ikke er synlige for øjet. De kan også bruges til at hjælpe med at give et billede af den generelle helbred af tænder, kæbe og kraniet.

Intraorale røntgenstråler

En intraoral røntgenstråle er en røntgenbillede, der tages med røntgenfilm placeret inde i patientens mund. Dette er den mest almindelige metode til dental røntgen. En intraoral røntgenstråle giver et klart billede af tilstanden af ​​patientens individuelle tænder, men lidt information om placeringen af ​​tænderne i kæben. Dette er i modsætning til en ekstraoral røntgenstråle, der tages med røntgenfilmen anbragt uden for munden og primært bruges til at vurdere placeringen af ​​dentalsystemet i kæben og kraniet.

Periapiske røntgenstråler

En periapisk røntgenstråle er en specifik type intraoral røntgenstråle, som bruges til at undersøge den individuelle tands strukturelle integritet. En periapisk røntgen giver et billede af en tand fra tandens krone til spidsen af ​​sin rod. Periapical røntgenstråler giver et mere fokuseret, fint detaljeret billede end almindelige bitewing-røntgenbilleder, der undersøger tre til fire tænder ad gangen.

Anvendelse af intraorale periapiske røntgenstråler

Intraorale periapiske røntgenstråler anvendes normalt som en metode til diagnosticering af en dental tilstand. De er almindeligt anvendt til at finde årsagen til tandpine, som kan skyldes en rod, cyste eller abscess. Periapiske røntgenstråler bruges også til at vurdere mængden af ​​skader og knogletab, der er forårsaget af periodontale sygdomme. De er også taget for at vurdere kvaliteten og integriteten af ​​eksisterende tandarbejde.

Full Mouth Series

Intraorale periapiske røntgenstråler er også taget som en del af den fulde mund røntgen serie. En tandlæge vil bestille hele mundserien, når man forsøger at finde abscesser, sygdomme eller tumorer, der kan være placeret i knogler, der omgiver tænderne. Hele mundserien bruges også til at vurdere nervebeskadigelse i tænderne og kan bruges til at skabe en fuldstændig oversigt over tandhygiejnen til fremtidig sammenligning. Den komplette mund røntgen serie omfatter 14 periapical røntgenstråler plus fire bitewing røntgenstråler, som skaber en fuld oversigt over patientens tænder.

Del:
Kommentarer