Hvad er en heparinlĂĄs?

Hvad er en heparinlĂĄs?

Heparin Locks eller Hep Locks er små rør fastgjort til et kateter, indsat i armen og holdes på plads med tape for at administrere medicin og væsker uden at injicere patienter flere gange unødigt. Nødsituationer kræver en tilgængelig ven hurtig; Hep Lock giver den adgang. Medicin kan injiceres let, hvilket gør livet enkelt for plejepersonalet og mindre smertefuldt for patienterne.

Funktion af en Hep Lock

Heparinlås (HL) indeholder ikke heparin (antikoagulant) medmindre det anvendes til heparinskylning; men bruges ofte af sygeplejersker til at holde en åre åben for nem adgang for at administrere medicin, saltvand, antibiotika eller blod uden at forårsage unødig stress på patienten, samtidig med at man sparer tid. En af mange fordele ved at bruge denne metode er, at medicin kan gives uden at forstyrre patienten i søvn.

Fordele ved en Hep Lock

Heploppen gavner kvinder i arbejde, fordi hurtig adgang til en vene giver læger mulighed for at administrere medicin, hvis kvinden anmoder om en epidural (sadelblok) anæstesi. Andre nødsituationer kan hurtigt deltage i f.eks. Kejsersnit (c-sektion), eller hvis man lider af blødning efter partum.

Tidsramme til brug af Hep Lock

Hep Lock kan indsættes, tapes og anvendes, på så lidt som tre minutter afhængigt af patientens type blodåre. Nogle åre "ruller" og er vanskelige at gennembore og kan tage længere tid. Indledende ubehag ved indsættelse af Hep Lock sparer i sidste ende tid, penge og andre arbejdskrævende procedurer på lang sigt.

Overvejelser for brug af en Hep Lock

Heparin er et antikoagulerende middel, der anvendes til at forhindre blodpropper i arterier, lunger eller årer. Mellem brugen af ​​Hep Lock vil en sygeplejerske injicere heparin ind i Hep Lock for at blive brugt som en flush for at holde venen fra koagulering, hvilket ville forhindre medicin i at komme ind i blodbanen.

Betydningen af ​​Hep Lock

Lægemidlet, heparin, der anvendes som en flush mellem anvendelser i Hep Lock, er lavet af svin-tarmene. Ikke desto mindre har mange mennesker i Kina lidt negative virkninger af faux heparin, der i stedet blev fremstillet af dyrbrusk indsamlet i usundhedsmæssige forhold, som testede som heparin, men havde alvorlige reaktioner og dødsfald. Åndenød, svimmelhedssygdomme, hurtig hjerterytme, brystsmerter, manglende respons og lavt blodtryk som følge af forurenet heparin blev oplevet.

Del:
Kommentarer