Hvad er en god hjertefrekvens?

Hvad er en god hjertefrekvens?

At tage din puls kan fortælle dig meget om, hvor sunde du og dit kardiovaskulære system er. Normale hjertefrekvenser varierer afhængigt af din alder og hvad du laver (dit hjerte slår hurtigere, når du træner og langsommere, når du hviler.) Der er en bred vifte af normale hjertefrekvenser, men et hjerteslag, der er for hurtigt eller for langsomt kan være et symptom på et alvorligt hjerteproblem.

Hvilende hjertefrekvens

Ifølge den amerikanske hjerteforening er en normal hvilepuls på 60 til 80 slag i minuttet eller omkring et slag pr. Sekund. Veluddannede atleter har somme tider hvilende hjertefrekvenser så lave som 40 slag pr. Minut, men for dem der kun træner casually eller slet ikke, er en hjertefrekvens, som er lav, ikke normal. Det er bedst at tage din puls før du kommer ud af sengen efter en nat med god søvn.

MĂĄl hjertefrekvens

Dit hjerte slår hurtigere, når du er aktiv, men du vil ikke have det til at slå for hurtigt. Læger og trænere refererer ofte til et sundt træk hjertebank som en "mål puls." For en moderat øvelse kaldes en simpel måde at fortælle om du arbejder for hårdt kaldes "konversationsmetoden". Hvis du kan tale mens du udfører din øvelse, lægger du ikke for meget stress på dit hjerte. Hvis du nemt løber ud af vejret, er du sikkert.

En mere præcis metode

Det er bedst at holde styr på din præcise puls under træning. Du kan gøre dette manuelt ved at tage din puls, men mange moderne motionsmaskiner har indbyggede hjertemonitorer.

Målpuls bestemmes stort set efter alder. Hvis du er 20, skal du stræbe efter hvor som helst mellem 100 og 170 slag per minut. Hvis du er 25, skal du gå hvor som helst mellem 98 og 166. Hvis du er 50, vil du beholde din puls mellem 85 og 145, og hvis du er 70, er en sund pulserende mellem 75 og 128. Den nedre ende af målpulsintervallet er bedre for at brænde fedt, mens det højere register er bedst for kardiovaskulær træning.

Din maksimale hjertefrekvens er cirka 220 minus din alder.

Disse er dog kun generelle retningslinjer. Det er bedst at diskutere din målpuls med din læge, inden du begynder et træningsprogram.

Hvorfor hjertefrekvensforhold

Veluddannede atleter har lavt hvilende hjertefrekvenser, fordi deres kardiovaskulære systemer er i god form og kan bevæge blod i hele kroppen mere effektivt. Mennesker med usunde kardiovaskulære systemer har høje hvileperioder for netop den modsatte årsag.

Hjertefrekvensfaktorer

Mange ting påvirker din puls. De omfatter dit aktivitetsniveau, dit fitnessniveau, din kropsstilling, din kropsstørrelse, din følelsesmæssige tilstand og din brug af medicin eller medicin. Stimulerende midler som koffein får din hjertefrekvens til at stige, mens depressiva får det til at falde.

Del:
Kommentarer