Hvad er en god blodglucosemetode for en ikke-diabetisk?

Hvad er en god blodglucosemetode for en ikke-diabetisk?

Diabetikere bør nøje overvåge deres blodsukkerniveau, men ikke-diabetikere bør også være opmærksomme på tærskelværdierne, som kan indikere hyperglykæmi, hypoglykæmi og diabetes.

typer

Blodglukoseniveauer måles ved simple blodprøver, enten efter fasting og / eller som en del af en oral glukosetolerance test (OGTT). Ifølge den amerikanske diabetesforening er det normale fastende blodglukosemål 70-100 mg / dl. Efter et måltid kan målet være så højt som 180. Aflæsninger mellem 100 og 126 (efter fasting) kan indikere en prædiabetisk tilstand.

Fungere

En blodglucosetest måler mængden af ​​glukose i blodet og hjælper med diagnosticering af diabetes samt hyperglykæmi og hypoglykæmi. OGTT er en fastende glucosescreening, efterfulgt af flere blodprøver over en periode på flere timer. Patienten drikker en glucoseopløsning, der tester systemet. Aflæsninger under 140 under OGTT betragtes som normale. Aflæsninger mellem 140 og 200 kan indikere forringet glukosetolerance eller før diabetes. En læsning på over 200 kan indikere diabetes.

Overvejelser

Ved en glukosetolerance test anses fastning for at være en otte til ti-timers periode uden mad eller drikke.

Betydning

En blodsukker screening hjælper med at diagnosticere diabetes, men den bruges også, når der er mistanke om hyperglykæmi eller hypoglykæmi. Symptomer på hyperglykæmi omfatter træthed, øget tørst og vandladning, sløret syn og infektioner, der er langsomme at helbrede. Advarselssymboler for hypoglykæmi kan omfatte angst, forvirring, sved, sult og sløret syn.

Andre test

Gravide kvinder screenes typisk for svangerskabsdiabetes med en grundlæggende glukosetolerance test. Et niveau på mindre end 140 betragtes som normalt, mens en læsning på 140 eller derover er unormal og kan kræve yderligere test, såsom OGTT.

Den faste OGTT under graviditet læses normalt over tre timer. Målniveauet for den første test er 95, efterfulgt af 180 en time efter glucosebelastningen, 155 to timer efter glucosebelastningen og 140 tre timer efter glucosebelastningen.

Advarsel

Nogle lægemidler (især steroider, antidepressiva, hormoner og diuretika) kan påvirke blodglukoseniveauerne.

Del:
Kommentarer