Hvad er en god afføring blødgører?

Hvad er en god afføring blødgører?

Hvis du lider af forstoppelsessymptomer eller har uregelmæssige tarmbevægelser, kan det være på tide at prøve en afføring blødgøringsmiddel. Før du er afhængig af nogen over-the-counter medicin, er det dog bedst at tale med din læge. Hvis han eller hun giver dig en chance for at prøve en afføring blødgøringsmiddel, er der et par muligheder, du måtte ønske at prøve. Hvis en over-the-counter eller naturlig behandling ikke virker, kan din læge ordinere en stærkere medicin.

Få hjælp fra naturen

Alle naturlige metoder til afføring blødgøring er sandsynligvis den sundeste og i sidste ende svarer til vaner, vi alle bør praktisere i første omgang. At drikke rigeligt med vand (otte eller flere 8 oz. Glas pr. Dag) og tilsætte masser af fiber til din kost i form af frisk frugt og grønt og fuldkorn er den mest fornuftige måde at blødgøre din skammel på. Hvis denne metode ikke virker inden for få dage, kan det være på tide at prøve et alternativ.

Recepter

Receptpligtige orale lægemidler som Colase, Dialose, Docusate, DOS, Doxinat, Fleet Sof-Lax, Hemaspan, Modane Soft og Surfak samt mange andre kan ordineres af din læge som sikre og effektive afføringsproblemer. De kommer dog med nogle få bivirkninger, men også mavesmerter, kramper og kvalme.

Tag disse receptpligtige afføringsblødgørere som foreskrevet; normalt ved sengetid og med masser af vand.

OTC afføring blødgørere

Over-the-counter (OTC) afføring blødgørere er opdelt i to kategorier - naturlige og kemiske. Naturlige afføring blødgørere er lavet af vegetabilske produkter og siges at arbejde lidt mere forsigtigt end deres kemiske modstykker. Et naturligt OTC afløbsmiddel er Senokot. Dulcolax er et mærke af ikke-naturlig afføring blødgøringsmiddel, der siges at være temmelig mild på systemet, normalt arbejder natten over. De fleste af OTC afføring blødgørere anbefales til brug om natten, og oplyse, at relief kan mærkes om morgenen. Bivirkninger er sjældne og består typisk af mild kramper eller kvalme.

Del:
Kommentarer