Hvad er en excentrisk diskbøjning?

Hvad er en excentrisk diskbøjning?

Ekscentrisk diskudbulning er et af flere store symptomer på degenerativ rygsygdom. En herniation af disken, udbulning er den mindst alvorlige forekomst af diskforvrængning.

Typer af bulging

Der er tre hovedtyper af diskgeneration: udbulning, fremspring og herniation. I modsætning til de to sidstnævnte typer er diskudbulning klassificeret ved symmetrisk kompression af disken målt fra rygkernen. Som en kontrast opstår der et ekscentrisk fremspring, når diskmaterialet bukker udad fra midten i en bestemt retning og mindre end tre millimeter. Bulger på over 3 millimeter af rygsøjlen klassificeres som hernieret.

Beskrivelse

Disk udbulning kan normalt identificeres ved hjælp af magnetisk resonans billeddannelse. På grund af opbygningen og tykkelsen af ​​rygsøjlen forekommer de fleste skiveudstødsproblemer posterolateralt eller væk fra midten af ​​rygsøjlen, hvilket tvinger skivematerialet til at blive presset enten sidelæns eller bagud.

Hændelse

Forringelsen af ​​diskmateriale betragtes som en normal del af den menneskelige aldringsproces. Disk problemer opstår som oftest efter 40-års alderen. Diskudbulning manifesterer sig imidlertid ikke altid via fysisk smerte. Faktisk har kun 28% af dem, der klager over rygsmerter, faktisk en form for bulging.

Smerteprofil

Som bemærket er smerte ikke altid den primære alarm med diskgenerationssager. Når det er, er smerten sædvanligvis i lændehvirvelområdet, hvor 90% involverer disken mellem L4 og L5 eller mellem L5 og S1. Lænderegionen står for 50% af spinalbevægelsen til at dreje, bøje og sidde. Som et resultat er det det førende område af disk degeneration. Denne degeneration kan opleves via rygsmerter eller radial smerte, der involverer spinal nervesystemet. Disk smerter forårsaget af nerveimplikationer er karakteriseret ved smerte stråling i underkroppen, såvel som svaghed. Patienten kan støde på følelsesløshed i lår, kalve, knæ eller fod.

Behandling

Reparation eller forbedring af symmetrien i diskstrukturen kræver ikke altid kirurgi. Konservative medicinske behandlinger som terapi resulterer i et betydeligt antal patienter, der oplever diskreduktion og symptomlindring.

Del:
Kommentarer