Hvad er en ekkokardiogramtest?

Hvad er en ekkokardiogramtest?

Et ekkokardiogram eller ekko er en diagnostisk test, der bruges til at tage billeder af hjertet og de omkringliggende blodkar. Det er mere detaljeret end en røntgen og bruger lydbølger mod stråling.

defineret

Ekkokardiogrammet er en ikke-invasiv smertefri procedure, der bruger en transducer til at transmittere højfrekvente lydbølger (ultralyd) i hjertekamrene og ventilerne. Disse bølger hopper gennem hele hjerteområdet og producerer de billeder, der registrerer hjerteskade og / eller sygdom.

Anvendelser

Det primære brug af et ekkokardiogram er at måle strukturen og funktionen af ​​hjertet. Læger vil foreslå denne procedure for patienter, der udviser hjertemorgen (abnorm hjerteklang), angina (brystsmerter), arytmi (unormalt hjerteslag), abnorm røntgenstråle og patienter med symptomer på hjertesvigt.

typer

Der er flere forskellige typer af ekkokardiogram til at omfatte endimensionel, todimensionel, tredimensionel, doppler ultralyd, dopplervæv billeddannelse, stress ekkokardiogram og transesophageal echocardiogram (TEE).

Resultater

Resultaterne af ekkokardiogrammet er enten normale eller unormale. Hvis det er unormalt, kan dette være en indikation af hjertesvigt sygdom, perikardial effusion (væske rundt om hjertet), kardiomyopati (svækkelse af hjertemusklen) eller andre forskellige hjerteabnormiteter.

Risici

Der er ingen kendte risikofaktorer under et ekkokardiogram. Under en kemisk stresstest kan bivirkninger forekomme fra medicinen. Hovedpine, kvalme, uregelmæssig hjerteslag og brystsmerter er de mest almindelige rapporterede bivirkninger.

Del:
Kommentarer